Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bespovratne potpore
  • 01.09.2020. 10:35
  • Osječko-baranjska, Osijek

Imate OPG koji pruža uslugu smještaja? Javite se za bespovratne potpore

Upravni odjel za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije objavio je javni poziv za dodjelu potpora OPG-ovima koja pružaju uslugu smještaja. Osigurano je 1,7 milijuna kuna.

Foto: Depositphotos/xbrchx
  • 322
  • 248
  • 0

Radi ublažavanja posljedica u poslovanju zbog korona krize, Upravni odjel za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije objavio je javni poziv za dodjelu potpora obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima koja pružaju uslugu smještaja na području Županije. Riječ je o bespovratnim potporama ukupne vrijednosti 1,7 milijun kuna. 

Poziv je otvoren do 18. rujna 2020. godine, odnosno do utroška osiguranih sredstava u proračunu.

Kako pojašnjavaju, korisnici ove potpore mogu biti OPG-ovi koji pružaju uslugu smještaja. Podnositelj zahtjeva mora biti registriran za navedenu djelatnost, objekt u kojem se pruža usluga mora biti na području ove županije, a podnositelj zahtjeva je zabilježio pad prihoda više od 30 posto u lipnju 2020. u odnosu na lipanj 2019. godine.

Pravo na podnošenje prijave za dodjelu potpore nemaju oni koji su blokirani, odnosno u stečaju, u postupku predstečajne nagodbe i(li) likvidacije te koji imaju dug prema Republici Hrvatskoj ili Županiji.

Prijave i obrasci mogu se preuzeti ovdje

"Financijska potpora za pojedino obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo može iznositi najviše do 5.000 kuna po smještajnom kapacitetu (krevetu), a naglašavam da je riječ o bespovratnim sredstvima. Pristigle prijave razmatrat će stručno Povjerenstvo imenovano za taj Javni poziv, na čiji prijedlog odluku o dodjeli potpore donosi župan Ivan Anušić", pojasnila je Tatjana Roth, pročelnica Upravnog odjel za turizam, kulturu i sport.

Prijave s potrebnom dokumentacijom podnose se osobno ili poštom na adresu: Upravni odjel za turizam, kulturu i sport Osječko-baranjske županije, putem Pisarnice, Osijek, Županijska 4.


Tagovi

Potpore Korona kriza OPG-ovi Osječko-baranjska županija Tatjana Roth


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]