Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • HBOR
  • 21.09.2020. 09:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

HBOR: U 2019. najviše kredita odobreno za jednogodišnje usjeve

Ukupno je za poljoprivredu i ribarstvo i prehrambenu industriju putem HBOR-a u 2019. godini odobreno 205 kredita, čulo se na sjednici Odbora za poljoprivredu.

Foto: Jumpstory
  • 192
  • 75
  • 0

U razdoblju od 2015.-2019. godine za ukupna ulaganja u poljoprivredu i prehrambenu industriju odobreno je 5 milijardi kuna, od čega su ulaganja u poljoprivredu iznosila više od 2 milijuna kuna, stoji u izvješću Hrvatske banke za obnovu i razvitak (HBOR), predstavljenom na drugoj sjednici Odbora za poljoprivredu.

Uz navedeno u sklopu tzv. Covid mjera omogućen je moratorij za oplatu kredita i otvoreno je nekoliko izravnih i neizravnih kreditnih linija uz povoljniju kamatnu stopu.

Za jednogodišnje usjeve 76 kredita

Ukupno je za poljoprivredu i ribarstvo i prehrambenu industriju putem ove banke u 2019. godini odobreno 205 kredita s vrijednošću od 1.046.164.817 kuna.  

Najviše kredita odobreno je za uzgoj jednogodišnjih usjeva, njih 76, zatim slijedi mješovita proizvodnja s 52 dok je za uzgoj stoke, peradi i ostalih životinja izdano 32 kredita.

Do kraja godine isplata predujma, u fazi obrade su i potpore sustavu krava-tele

Provedba FI OBS kredita za ruralni razvoj započela je u srpnju 2020. godine, s ukupno raspoloživim sredstvima od 130 milijuna kuna, s rokom korištenja do 6 mjeseci i rokovima otplate do 5 godina, uključujući poček od 12 mjeseci i kamatu od 0,5%  (za korisnike OPG, obrti, trgovačka društva, zadruge, proizvođačke organizacije i za namjene nabavke obrtnih sredstava, preradu poljoprivrednih proizvoda, razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti na ruralnom području, ulaganja u šumarske tehnologije i preradu šumskih proizvoda).

Do 16. rujna 2020. godine ukupno je odobreno 35 kredita s vrijednošću od 31,45 milijuna kuna, navodi se u priopćenju Odbora za poljoprivredu Hrvatskog sabora. 


Tagovi

HBOR Izvješće Kredit Ruralni razvoj Jednogodišnji usjevi


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P