Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Samoposlužni uređaji
  • 04.02.2021. 16:30

Fiskalizacija samoposlužnih uređaja: Kako do potpore za njihovu nadogradnju?

Očekivani rezultat Programa pomoći je zadržavanje rada samoposlužnih uređaja, kao dio kratkog lanca prodaje domaćih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Foto:  Marinko Petković
  • 155
  • 8
  • 0

Objavljen je Pravilnik o provedbi Programa pomoći u izravnoj prodaji poljoprivrednih proizvoda putem samoposlužnih uređaja u procesu fiskalizacije, priopćili su iz Ministarstva poljoprivrede.

Njime se, ukratko, propisuje način pružanja financijske pomoći poljoprivrednicima, vlasnicima registriranih i odobrenih samoposlužnih uređaja, s ciljem zadržavanja rada tih uređaja kao dio kratkog lanca prodaje domaćih poljoprivredno-prehrambenih proizvoda.

Podsjećaju, objavi Pravilnika prethodilo je donošenje Programa pomoći, a prema kojemu vlasnici uređaja mogu ostvariti do pet tisuća kuna potpore za troškove njihove nadogradnje.

Zadržavanje rada samoposlužnih uređaja

Korisnici moraju biti upisani u Upisnik poljoprivrednika, a samoposlužni uređaji odobreni i upisani u odgovarajući Upisnik registriranih objekata u poslovanju s hranom životinjskog i biljnog podrijetla.

U slučaju da se utvrdi da ukupni zatraženi iznos potpore na temelju ovoga Programa premašuje iznos novčanih sredstava utvrđenih Odlukom, isplata će se vršiti na način da će se svim korisnicima koji su ostvarili pravo na temelju ovoga Programa proporcionalno umanjiti iznos potpore.

Očekivani rezultat je zadržavanje rada samoposlužnih uređaja. "Ovakvim izravnim načinom prodaje doprinosi se značajnom razvoju poljoprivrede, opstanku malih gospodarstava, razvitku seoskog prostora te u konačnici pozitivnom učinku na ukupno nacionalno gospodarstvo", stoji u objavi

Zahtjev za potporu podnosi se putem AGRONET zaštićene mrežne aplikacije Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Više informacija možete pronaći ovdje.

Nakon podnošenja zahtjeva isti je potrebno ispisati, ovjeriti i dostaviti Agenciji preporučenom pošiljkom na adresu: Ulica grada Vukovara 269d, 10 000 Zagreb s naznakom: "Program pomoći u izravnoj prodaji poljoprivrednih proizvoda putem samoposlužnih uređaja u procesu fiskalizacije“, do 31. ožujka 2021. godine.


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Samoposlužni uređaji Fiskalizacija Pravilnik Program pomoći Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]