Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grčka poljoprivreda
  • 26.05.2016. 10:30

Europska unija ulaže u grčku poljoprivredu

EU je uložila 150 milijuna eura u razvoj malih i srednjih grčkih tvrtki, uključujući i one poljoprivredne.

Foto: vverve/bigstockphoto.com
  • 605
  • 29
  • 0

Europski investicijski fond (EIF) potpisao je tri ugovora s grčkim posredničkim bankama i fondovima kako bi osigurao sredstva od 150 milijuna eura dodatnih investicija vrlo malim, malim i srednjim tvrtkama u Grčkoj. Svaki od tih ugovora podupire i program Europske komisije.

Investicije i zajmovi za podizanje gospodarstva

Sporazum pod nazivom COSME sa dioničkom kućom Diorama omogućit će investicije od 125 milijuna eura malim i srednjim poduzetnicima. Sporazum EaSI sa Karditsa kooperativnom bankom pokrit će zajmove od 5 milijuna eura za više od 300 mikro zajmova, što će obuhvatiti uglavnom poljoprivrednike, nezaposlene mlade, kooperative i društvena poduzeća aktivna u zelenoj ekonomiji, javljaju iz Europske komisije.

Europski fond za strateške investicije (EFSI) podupire sporazum InnovFin sa ProCredit grupom, a omogućit će 20 milijuna eura inovativnim malim i srednjim tvrtkama.

Prvi EFSI projekt potpisan u Grčkoj

Europska investicijska banka (EIB) potpisala je financijski sporazum vrijedan 15 milijuna eura sa poduzećem Creta Farms SA, što je ujedno i prva takva transakcija u Grčkoj. Tako će ta zemlja imati direktne koristi od Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSI), a koji je financijska desna ruka investicijskog plana za Europu.

Creta Farms iskoristit će sredstva za razvijanje nove proizvodne linije hladno rezanih mesnih proizvoda te inovacija u mliječnoj industriji. Investicija će poboljšati kompetitivnost tvrtke na domaćem i izvoznim tržištima te stvoriti više od 100 novih radnih mjesta u Grčkoj. Potpredsjednik Komisije Jyrki Katainen, odgovoran za poslove, rast, investicije i kompetitivnost rekao je:

"Danas je važan dan za Grčku jer ulazi u investicijske europske planove. Creta Farms će iskoristiti sredstva za razvoj RDI i inovativnog agrobiznisa. Nadam se da će mnoge grčke tvrtke u prehrambenoj industriji i turizmu uskoro imati koristi od investicijskog plana."

Foto: vverve/bigstockphoto.com


Tagovi

Grčka EIF EFSI Grčka poljoprivreda Jyrki Katainen


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kineski uvoz žitarica i uljarica ostat će na rekordnoj razini

Unatoč nedavnom nizu otkazivanja prethodno ugovorenih količina, kineski uvoz žitarica i uljarica ove će godine ostati visok. Kupnju potiču niže globalne cijene i manjkovi...

Više [+]