Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpora
  • 30.09.2022. 09:40

Državna potpora: Za kompenzaciju rasta cijene energenata 300 milijuna kuna

Prijedlog Programa državne potpore za kompenzaciju rasta cijene energenata u sektorima prerade poljoprivrednih proizvoda, u javnom je savjetovanju.

Foto: Depositphotos/racorn
  • 2.173
  • 118
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede u javno je savjetovanje pustilo Prijedlog Programa državne potpore za kompenzaciju rasta cijene energenata u sektorima prerade poljoprivrednih proizvoda.

Program, kažu, ima za cilj pružiti potporu subjektima koji djeluju u sektoru prerade kako bi se ublažila iznimno velika povećanja cijena prirodnog plina i električne energije kao glavnih energenata koji sudjeluju s visokim udjelom u troškovima njihovog poslovanja.

Ukupna vrijednost iznosi 300.000.000 kuna, a sredstva su osigurana u Državnom proračunu Republike Hrvatske za 2022. godinu i projekcijama za 2023. i 2024.

Prijedlog između ostalog navodi da najviši iznos potpore po korisniku ni u jednom trenutku ne prelazi 30 posto prihvatljivih troškova i ne može biti veći od 2.000.000 EUR. 

Prema ovom Programu grupa povezanih poduzeća smatra se jednim korisnikom.

Cjelovit prijedlog programa potpore pročitajte ovdje

Svi prihvatljivi korisnici ugovorima/računima dokazuju količine prirodnog plina i/ili električne energije koje koriste za prihvatljivu djelatnost na mjernim mjestima poslovnih jedinica koje se odnose na objekte u kojima se vrši prerada.

Savjetovanje je otvoreno do 7. listopada 2022.


Tagovi

Javno savjetovanje Potpore Kompenzacija Cijene plina Cijene struje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).