Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 18.03.2020. 16:30

Dopune Pravilnika o provedbi Programa potpore za proizvođače šećerne repe

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o izmjeni i dopunama Pravilnika o provedbi Programa potpore za proizvođače šećerne repe za razdoblje od 2019. do 2021. godine

Foto: Damir Rukovanjski
  • 704
  • 46
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede otvorilo je savjetovanje s javnošću za Prijedlog pravilnika o izmjeni i dopunama Pravilnika o provedbi Programa potpore za proizvođače šećerne repe za razdoblje od 2019. do 2021. godine

Kako navode, Izmjenom i dopunama Pravilnika o provedbi Programa potpore za proizvođače šećerne repe za razdoblje od 2019. do 2021. godine, omogućava se proizvođačima šećerne repe koji iznimno nisu ostvarili pravo na potporu temeljem Programa za 2019. godinu da, ukoliko udovoljavaju uvjetima, ostvare pravo na potporu temeljem Programa u 2020. godini.

Svi korisnici potpore iz ovoga Programa prilikom podnošenja zahtjeva za potporu za 2020. godinu obvezuju se u 2021. godini uzgajati šećernu repu na najmanje 40% površina za koje su ostvarili potporu u 2020. godini.

Između ostaloga stoji: 

Članak 6. mijenja se i glasi:

„(1) Korisnici potpore dužni su svake godine tijekom razdoblja provedbe Programa plodoredom na svom gospodarstvu osigurati sjetvu šećerne repe.

(2) Iznimno, prihvatljivi korisnici potpore iz Programa za 2020. godinu su i proizvođači šećerne repe koji ispunjavaju uvjete iz točke 5. Programa i šećernu repu siju u 2020. godini, a:

  • nisu sijali šećernu repu u 2019. godini,
  • sijali su šećernu repu u 2019. godini, ali nisu podijeli zahtjev za potporu u 2019. godini te nisu ostvarili pravo na potporu iz Programa za 2019. godinu.

(3) Prilikom podnošenja zahtjeva za potporu za 2020. godinu u skladu s člankom 8. stavkom 2. ovoga Pravilnika, korisnik potpore obvezuje se u 2021. godini uzgajati šećernu repu na najmanje 40 % površina za koje je ostvario potporu u 2020. godini

Savjetovanje je otvoreno do: 2.4.2020.


Povezana biljna vrsta

Šećerna repa

Šećerna repa

Sinonim: - | Engleski naziv: Sugar beet | Latinski naziv: Beta vulgaris var. saccharifera

Šećerna repa je industrijska biljka koja se uzgaja za proizvodnju šećera, zbog visoke koncentracije saharoze u njezinom zadebljanom korijenu. Iz šećerne repe se dobije 16%... Više [+]

Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Javno savjetovanje Pravilnik Šećerna repa


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Wow, ljepota i boje jaja :)