Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 11.06.2022. 12:00
  • Grad Zagreb, Zagreb

Dodijeljeno 182 ugovora vrijednih 111 milijuna kuna iz Programa ruralnog razvoja

Riječ je o potporama iz mjera 4, 5 i 6.

Foto: Facebook/Marija Vučković
  • 1.270
  • 139
  • 1

Ministarstvo poljoprivrede u petak je dodijelilo 182 nova ugovora o potpori iz Programa ruralnog razvoja u ukupnoj vrijednosti od 111 milijuna kuna, a tom je prigodom istaknuto da je iz tog Programa dosad objavljeno 26 milijardi kuna vrijednih natječaja te je ugovoreno više od 20 milijardi kuna.

Riječ je o potporama iz mjera - 4 "Ulaganja u fizičku imovinu", 5 "Obnavljanje poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti", 6 "Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja" te 7 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima".

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je ugovore za 80-tak korisnika, izrazivši pritom nadu da će se u idućem programskom razdoblju, sa sredstvima koja su osigurana, a premašuju 5,3 milijardi eura, uspjeti dodjeljivati odgovarajuća pravična dohodovna potpora kako bi se poljoprivrednicima olakšala neizvjesnost prilikom obavljanja djelatnosti te odgovarajuća investicijska potpora kojom će unaprijediti svoje poslovanje i učiniti život na selu poželjnijim i kreativnijim.

Sve to, kako je kazala, pomoći će ostvarenju zelene i digitalne transformacije Hrvatske.

Ravnatelj Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Antun Vujić istaknuo je da je do sada iz PRRRH, objavljeno natječaja u vrijednosti iznad 26 milijardi kuna, ugovoreno je više od 20 milijardi kuna, a 16,5 milijardi kuna isplaćeno.

"Stoga možemo reći da je Program ruralnog razvoja jedan od najuspješnijih europskih strukturnih investicijskih fondova koji se provode u Hrvatskoj", kazao je Vujić.

U ime korisnika obratio se Gabriel Golub, mladi poljoprivrednik iz okolice Petrinje, istaknuvši da bi se bez ovakvih potpora znatno manje mladih ljudi bavilo poljoprivredom. On planira ulagati u stočarstvo, tj. u tov junadi, a kasnije ako bude u mogućnosti, proširiti ratarsku proizvodnju.

Danas smo dodijelili 182 nova ugovora iz Programa ruralnog razvoja ukupne vrijednosti odobrene potpore 111 milijuna...

Objavljuje Marija VučkovićPetak, 10. lipnja 2022.

Izvori

Hrvatska izvještajna novinska agencija - HINA


Tagovi

Ruralni razvoj Ugovori Marija Vučković Antun Vujić Gabriel Golub

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]