• Program potpore
  • 27.06.2020. 10:30

Dodatne mjere pomoći sektorima stočarstva i vinarstva

Na sjednici vlade Republike Hrvatske održanoj 25. lipnja 2020. godine donesen je Program potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva te izmjene i dopune Nacionalnog programa pomoći sektoru vina

Foto: JumpStory
  • 307
  • 30
  • 0

Na sjednici vlade Republike Hrvatske održanoj 25. lipnja 2020. godine donesen je Program potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za 2020. godinu vrijedan gotovo dva milijuna kuna te izmjene i dopune Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine.

"Očekivani rezultat Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za 2020. godinu je unaprjeđenje uzgojnih programa i učinkovitija provedba svih metoda i postupaka definiranih u uzgojnim programima u cilju genetskog unaprjeđenja populacija stoke za bitna proizvodna svojstva, unaprjeđenje uzgojnih programa metodama koje osiguravaju učinkovitije očuvanje izvornih genotipova i genetske varijabilnosti u populacijama izvornih pasmina domaćih životinja i administrativno jačanje uzgojnih udruženja u provedbi uzgojnih programa“, navodi Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Dodatne infomacije o Programima možete pronaći ovdje.

Također, s ciljem potpore još jednom sektoru, sektoru vinarstva, Ministarstvo poljoprivrede osiguralo je sredstva za provedbu Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine u Državnom proračunu Republike Hrvatske, za 2020. godinu planirano je više od 93 milijuna kuna, a u projekcijama za 2021. i 2022. godinu više od 83 milijuna kuna.

"Uslijed velikih tržišnih poremećaja uvjetovanih pojavom pandemije bolesti COVID – 19 Europska Komisija je donijela niz uredbi kojima se mijenjaju postojeće mogućnosti programiranja mjera u okviru Nacionalnih programa potpore sektoru vina. Na temelju toga raspravljene su sve mogućnosti s predstavnicima proizvođača te su u skladu s njihovim prijedlozima pripremljene interventne mjere u sklopu Nacionalnog programa pomoći sektoru vina kroz povećanje intenziteta potpore te donošenje mjere 9. Destilacija vina u kriznim slučajevima i mjere 10. Potpore za krizno skladištenje vina“, objavio je APPRRR.


Tagovi

Mjere Ministarstvo poljoprivrede Pomoć Stočarstvo Vinogradarstvo


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Lucija je magistrica agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: [email protected] web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

4 nova Manitoua za Petrokemiju

Našem dugogodišnjem partneru Petrokemija d.d. isporučili smo čak 4 nova Manitou stroja te smo nastavili uspješnu suradnju. S obzirom na teške uvjete rada, svi strojevi is...

Pročitaj cijelu bilješku