Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Natječaj za potporu
  • 03.06.2016. 13:30

Do 50 tisuća kuna održivosti proizvodnje!

Krapinsko-zagorska županija je objavila Natječaj za potporu poljoprivrednicima za poboljšanje održivosti poljoprivredne proizvodnje.

Foto: AKA-Ralph/pixabay.com
  • 1.392
  • 137
  • 0

Krapinsko-zagorska županija je objavila Natječaj za potporu poljoprivrednicima za poboljšanje održivosti poljoprivredne proizvodnje.

Predmet natječaja je podnošenje Zahtjeva za potporu poljoprivrednicima za poboljšanje održivosti poljoprivredne proizvodnje s ciljem povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava te unapređenja poljoprivredne proizvodnje temeljem Pravilnika II. za provedbu mjera ruralnog razvoja Krapinsko-zagorske županije za 2016. godinu.

Tko su prihvatljivi korisnici?

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u Regionalnom uredu u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Uvjeti prihvatljivosti

  • Korisnik mora vršiti preradu i/ili stavljanje na tržište jednog i/ili više poljoprivrednih proizvoda sa Popisa poljoprivrednih proizvoda obuhvaćenih Dodatkom I. Ugovora o EU, uz iznimku proizvoda ribarstva i akvakulture obuhvaćenih Uredbom Vijeća (EZ) br. 104/2000 koji se nalazi u Prilogu I. Pravilnika.
  • Prihvatljive su aktivnosti koje su nastale nakon 01. siječnja 2016. godine.
  • Ulaganje mora biti u skladu sa poljoprivrednom proizvodnjom koja se vrši na gospodarstvu.
  • Korisnik mora imati podmirene odnosno regulirane financijske obveze prema državnom proračunu Republike Hrvatske.

Prihvatljive aktivnosti su:

Ulaganja u kupnju automata za trženje poljoprivrednih proizvoda. Porez na dodanu vrijednost (PDV) nije prihvatljiv za financiranje kod korisnika koji je porezni obveznik upisan u registar obveznika PDV-a te ima pravo na odbitak PDV-a.

Iznos i udio potpore

Visina potpore po korisniku iznosi do 50.000,00 kuna, a maksimalno do 75% od ukupno prihvatljivih aktivnosti.

Način i uvjeti podnošenja Zahtjeva za potporu

Zahtjevi za potporu podnose se na popunjenim službenim obrascima sa utvrđenom obveznom dokumentacijom koja se prilaže uz Zahtjev za potporu. Obrasci s popisom obvezne dokumentacije u prilogu mogu se preuzeti u Upravnom odjelu za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove, Magistratska 1, 49000 Krapina ili na web stranici. Obrasci za prijavu na Natječaj ne smiju se ni na koji način mijenjati.

Zahtjev za potporu sa obveznom dokumentacijom dostavlja se isključivo putem pošte u zatvorenoj omotnici na čijoj poleđini treba obavezno ispisati ime i prezime i adresu pošiljatelja, te istu dostaviti na adresu:

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA, Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, promet, komunalnu infrastrukturu i EU fondove, Magistratska 1, 49 000 Krapina, s naznakom za Natječaj za Potporu poljoprivrednicima za poboljšanje održivosti poljoprivredne proizvodnje. -NE OTVARATI-

Rok za podnošenje Zahtjeva

Rok za podnošenje Zahtjeva za potporu počinje teći od 24. svibnja 2016. i traje do 24. lipnja 2016. godine, objavljuje župan Željko Kolar. Ispod teksta u dokumentima možete pronaći detaljan tekst Natječaja, popis dokumentacije te kriterije bodovanja.

Foto: AKA-Ralph/pixabay.com


Dokumenti


Tagovi

Krapinsko-zagorska županija Natječaj Potpora Poljoprivredna proizvodnja Održivost


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Mi smo na sajmu u Gudovcu, a vi? #Bjelovarskisajam #proljetnisajam #imasvega