Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Covid potpore
  • 25.11.2020. 09:00

Dio korisnika potpora primarnim proizvođačima morat će izvršiti povrat?

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dodatna pojašnjenja o završnom poravnanju i isplati razlike potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima.

Foto: Depositphotos/IgorVetushko
  • 8.900
  • 565
  • 0

Dodatna pojašnjenja o završnom poravnanju i isplati razlike potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru voća i povrća, cvijeća te u stočarskim podsektorima govedarstva, svinjogojstva, konjogojstva, ovčarstva, kozarstva i peradarstva, objavila je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju. 

Kako navode, inicijalni rok za preuzimanje prava i obaveza je produljen i to na zahtjev brojnih korisnika iz ovog Programa potpore primarnim poljoprivrednim proizvođačima u sektoru biljne proizvodnje i sektoru stočarstva u 2020. godini.

Produljenjem roka i omogućavanjem naknadnog potvrđivanja prava i obveza korisnika, usvajanjem prigovora i dodatnim provjerama (primjerice onima vezanima uz broj zaposlenih), povećan je i ukupan broj korisnika. 

"Završnim poravnanjem se izvršila preraspodjela omotnice kojom je obuhvaćen veći broj korisnika s obzirom na konačno utvrđen (u odnosu na inicijalni kojima je isplaćen avans) na način da se jednom dijelu korisnika isplatio dodatan iznos dok će drugi izvršiti povrat", navode iz APPRRR-a. 

Primarnim poljoprivrednim proizvođačima isplaćen ostatak od 53 milijuna kuna

Ostvareni iznos sredstava potpore po svakoj Mjeri/Podmjeri propisan Programom je povećanjem broja korisnika s ostvarenim pravom na potporu posljedično smanjen u odnosu na isplate iz svibnja. Iznos potpore po pojedinom korisniku određen je i pragom potpora male vrijednosti te je korisnicima isplaćena razlika do najvišeg iznosa de minimis potpore koji se može ostvariti u trogodišnjem razdoblju, zaključuje se na njihovoj stranici. 

Inače, zbog niza primjedbi na ovu isplatu na koje ste nam ukazali, dodatna pojašnjenja od Agencije i Ministarstva, zatražili smo i mi. Čim ih dobijemo, objavit ćemo. 


Tagovi

Potpore Covid potpore Objašnjenja Završno poravnanje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije