Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izravna plaćanja
  • 29.10.2021. 14:00

Čekate li predujam izravnih plaćanja, imamo dobre vijesti - uskoro isplata

Kao i prethodne četiri godine, potporu će primiti više od 100.000 poljoprivrednih gospodarstava koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu u 2021. godini i koji su ostvarili uvjete prihvatljivosti.

Foto: Depositphotos/MaksymKapliuk
  • 14.968
  • 783
  • 1

Isplata predujma u okviru izravnih plaćanja za proizvodnu 2021. godinu počinje 15. studenoga, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako pojašnjavaju, za isplatu avansa osiguran je iznos od 1,7 milijardi kuna, što je 200 milijuna kuna više nego prošle godine.

"Kao i prethodne četiri godine, potporu će primiti više od 100.000 poljoprivrednih gospodarstava koji su podnijeli Jedinstveni zahtjev za potporu u 2021. godini i koji su ostvarili uvjete prihvatljivosti nakon provedenih kontrola Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju", stoji u priopćenju. 

Podsjećaju i da se sredstva isplaćuju za potporu po površini, odnosno za osnovno plaćanje 820 milijuna kuna, zeleno plaćanje 570 milijuna kuna i preraspodijeljeno plaćanje 190 milijuna kuna.

Za mlade poljoprivrednike osigurano je 35 milijuna kuna, a za proizvodno vezanu potporu za tov junadi 50 milijuna kuna. Također, bit će isplaćena i potpora za mliječne krave u iznosu od 35 milijuna kuna, kao jedna od mjera za iznimno osjetljive sektore u poljoprivredi.

"Novac za ovu isplatu se većim dijelom refundira iz Europskog fonda za jamstva u poljoprivredi, a dijelom su sredstva osigurana iz Državnog proračuna", pojašnjavaju dalje navodeći da će se u predujmu isplatiti do 70 posto EU dijela sredstava namijenjenih za proizvodnu 2021. godinu.

Odnosno, maksimalno dozvoljena sredstva za predujam. 


Tagovi

Predujam Izravna plaćanja Isplata Ministarstvo poljoprivrede


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB