Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 06.05.2021. 16:40

Čekate isplatu za eko proizvodnju, ali i drugu ratu izravnih plaćanja? Evo kad kreće

Za potpore prema jedinstvenom zahtjevu za 2020. godinu kroz predujam i prvu ratu već je isplaćeno 2,7 milijardi kuna, navode iz Ministarstva poljoprivrede.  

Foto: Depositphotos/PantherMediaSeller
  • 6.007
  • 589
  • 0

Isplata potpora za ekološku proizvodnju u iznosu od 250 milijuna kuna, kreće sutra, 7. svibnja, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede. 

Točnije, navode, započinje isplata potpore poljoprivrednicima i IAKS mjera ruralnog razvoja za podmjere iz Mjere 11 – Plaćanja za prijelaz na ekološke poljoprivredne prakse i metode i Plaćanja za održavanje ekoloških poljoprivrednih praksi i metoda, u navedenom ukupnom iznosu. 

U ponedjeljak 10. svibnja 2021. započinje isplata druge rate za osnovno, zeleno, preraspodijeljeno plaćanje te za mlade poljoprivrednike, a završit će do 30. lipnja 2021. godine. 

Podsjećaju i kako je za potpore prema jedinstvenom zahtjevu za 2020. godinu kroz predujam i prvu ratu već isplaćeno 2,7 milijardi kuna. 

Započela je isplata 2,3 milijardi kuna izravnih plaćanja i IAKS mjera

Nakon što isplata završi, poljoprivrednici mogu dobiti informaciju o isplaćenim potporama telefonskim pozivom u Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ili e-poštom na info@apprrr.hr uz predočenje svog Matičnog identifikacijskog broja poljoprivrednog gospodarstva (MIBPG).


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Uzgoj lijeske Ekološka proizvodnja Zaštitna sredstva Stjenica Grinje Gljivične bolesti Bioinput d.o.o


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]