Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Potpore
  • 06.05.2021. 16:40

Čekate isplatu za eko proizvodnju, ali i drugu ratu izravnih plaćanja? Evo kad kreće

Za potpore prema jedinstvenom zahtjevu za 2020. godinu kroz predujam i prvu ratu već je isplaćeno 2,7 milijardi kuna, navode iz Ministarstva poljoprivrede.  

Foto: Depositphotos/PantherMediaSeller
  • 5.927
  • 589
  • 0

Isplata potpora za ekološku proizvodnju u iznosu od 250 milijuna kuna, kreće sutra, 7. svibnja, priopćeno je iz Ministarstva poljoprivrede. 

Točnije, navode, započinje isplata potpore poljoprivrednicima i IAKS mjera ruralnog razvoja za podmjere iz Mjere 11 – Plaćanja za prijelaz na ekološke poljoprivredne prakse i metode i Plaćanja za održavanje ekoloških poljoprivrednih praksi i metoda, u navedenom ukupnom iznosu. 

U ponedjeljak 10. svibnja 2021. započinje isplata druge rate za osnovno, zeleno, preraspodijeljeno plaćanje te za mlade poljoprivrednike, a završit će do 30. lipnja 2021. godine. 

Podsjećaju i kako je za potpore prema jedinstvenom zahtjevu za 2020. godinu kroz predujam i prvu ratu već isplaćeno 2,7 milijardi kuna. 

Započela je isplata 2,3 milijardi kuna izravnih plaćanja i IAKS mjera

Nakon što isplata završi, poljoprivrednici mogu dobiti informaciju o isplaćenim potporama telefonskim pozivom u Agenciju za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju ili e-poštom na [email protected] uz predočenje svog Matičnog identifikacijskog broja poljoprivrednog gospodarstva (MIBPG).


Izvori

Ministarstvo poljoprivrede


Tagovi

Uzgoj lijeske Ekološka proizvodnja Zaštitna sredstva Stjenica Grinje Gljivične bolesti Bioinput d.o.o


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).