Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Propadanje OPG-ova
  • 31.08.2017. 13:30

Blokirani računi 938 OPG-ova, dužni 414,6 milijuna kuna

Na kraju lipnja ove godine blokirane račune imalo 938 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, čija su ukupna dugovanja iznosila 414,6 milijuna kuna.

Foto: Pixabay.com/ivabalk
  • 1.900
  • 182
  • 0

Da je poljoprivreda Hrvatske, a poglavito Slavonije, kada govorimo o malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, na koljenima, dokazuje i porazna statistika.

Naime, prema podacima Fine na kraju lipnja ove godine blokirane račune imalo 938 obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva, čija su ukupna dugovanja iznosila 414,6 milijuna kuna.

Osvrnemo li se na iznose blokada od kraja lipnja 2011. godine, kada je u blokadi bilo 830 OPG-ova s 222,5 milijuna kuna neplaćenih obveza, možemo vidjeti da je od sredine 2011. do kraja lipnja ove godine broj OPG-ova čiji su računi blokirani porastao za 13%, dok je iznos njihovih blokada povećan za 86,3 posto.

OPG-ovi s područja Osječko - baranjske županije dužni 90,9 milijuna kuna

Promatramo li dug OPG-ova po županijama, možemo vidjeti, na žalost, da su najzaduženiji bili OPG-ovi s područja Osječko-baranjske županije, na koje se odnosi 21,9 % prijavljenih neizvršenih osnova za plaćanje (90,9 milijuna kuna).

Slijede ih OPG-ovi s područja Virovitičko-podravske županije s udjelom od 13,2 %, što je 54,9 milijuna kuna, potom OPG-ovi s područja Vukovarsko-srijemske županije s udjelom od 10,6 % (što je 43,8 milijuna kuna), zatim Koprivničko-križevačke s udjelom od 8,4 % (što je 34,9 milijuna kuna), potom Sisačko-moslavačke županije s udjelom od 7,4 % (što je 30,9 milijuna kuna) te Bjelovarsko-bilogorske županije s udjelom od 7,2 posto (što je 29,9 milijuna kuna).

Foto: Pixabay.com/ivabalk


Tagovi

Kriza Blokada Blokirani


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]