Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agronet
  • 06.05.2020. 15:15

APPRRR postavila upozorenja poljoprivrednicima putem AGRONET sustava

Agencija za plaćanja je u AGRONET sustav postavila rana upozorenja poljoprivrednicima kako bi se smanjile greške kod podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu.

Foto: JumpStory
  • 11.058
  • 554
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju je u AGRONET sustav postavila rana upozorenja poljoprivrednicima kako bi se smanjile greške kod podnošenja Jedinstvenog zahtjeva za potporu, stoji u priopćenju Agencije.

Prihvatljiva površina za dobivanje potpore je poljoprivredna površina koja se koristi kao obradivo zemljište, trajni travnjak ili trajni nasad i na kojoj se obavlja poljoprivredna aktivnost i upisana je u ARKOD sustav u skladu s pravilnikom kojim se uređuje evidencija uporabe poljoprivrednog zemljišta.

Dostavite Jedinstveni zahtjev za izravne potpore i IAKS mjere putem AGRONET-a

Kako pojašnjavaju, pravilnikom o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2020. godinu (čl. 7.), propisano je da Jedinstveni zahtjev korisnika može biti obuhvaćen prethodnom provjerom na temelju dostupnih baza i podataka te podataka satelita Sentinel u okviru programa Copernicus i drugih barem jednakovrijednih podataka, te će korisnik biti obaviješten o rezultatima prethodnih provjera putem AGRONET-a. Korisnik može u skladu s rezultatima prethodnih provjera izmijeniti Jedinstveni zahtjev do roka propisanog navedenim Pravilnikom.

Upozorenje kao i sve informacije o njemu možete pronaći ovdje.

Poljoprivredniku je dostupan podatak Monitoring obavijesti  koji mu omogućuje da ispravnije popuni Jedinstveni zahtjev.

Primjerice:

Prije no što poljoprivrednik prijavljuje kulturu, ako nema na toj površini vidljivu jesensku obradu tla, ne bi trebao prijavljivati jesensku kulturu.

Ako ima jesensku obradu tla, a radilo se ranije o livadi ili pašnjaku, treba ažurirati podatak o vrsti uporabe u ARKOD sustavu (iz livade u oranicu) ili razmotriti da li se radi o okolišno osjetljivim travnjacima pa mu takva prenamjena nije ni dozvoljena.

Osim toga pratit će se i biti dostupne i druge aktivnosti, primjerice: poljoprivredna aktivnosti proljetne obrade tla, visoke vegetacije, žetve, košnje/napasivanja i druge poljoprivredne aktivnosti koje je moguće pratiti navedenim podacima i koje mogu pomoći poljoprivredniku ispravnije popuniti Jedinstveni zahtjev.

Rezultati trenutnih provjera već su vidljivi za provjeru poljoprivredne aktivnosti jesenske obrade tla u AGRONET sustavu/Jedinstvenom zahtjevu/Listu B.


Tagovi

Agronet APPRRR ARKOD Monitoring obavijesti


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle od 6 sjemenki uguranih u obično vulgaris zemlju izniklo je 4 mladice. Nije još vrijeme za sadnju ali klijavost sjemenki kakve jesu je solidna. Ove će biti probno posađene kad još malo ojačaju pa kako im bude.