• Kontrola na terenu

APPRRR: I dalje je u tijeku kontrola na terenu prihvatljivih zahtjeva za potporu

Agencija za plaćanja izvještaje o kontroli na terenu s utvrđenim nesukladnostima korisnicima više neće dostavljati redovnom poštom na adresu sjedišta gospodarstva, navode iz APPRRR-a.

Foto: Bigstock/ budabar
  • 7.138
  • 479
  • 0

Iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju podsjećaju sve korisnike izravnih potpora kako je i dalje u tijeku kampanja kontrole na terenu prihvatljivosti jedinstvenih zahtjeva za potporu za 2020 na kontrolnim uzorcima gospodarstva, započeta 1. srpnja 2020. godine.

Kako pojašnjavaju, poljoprivredno gospodarstvo nakon podnošenja jedinstvenog zahtjeva može u bilo kojem trenutku tijekom godine biti predmetom kontrole na terenu, koju provodi osoba (kontrolor) ovlaštena od strane APPRRR-a, i/ili može biti predmetom kontrole daljinskim istraživanjem, koja se provodi interpretacijom satelitskih i zračnih snimaka, sukladno člancima 155. i 156. Pravilnika o provedbi izravne potpore poljoprivredi i IAKS mjera ruralnog razvoja za 2020. godinu (NN 22/2020; 57/2020) te akreditiranim procedurama Agencije za plaćanja.

APPRRR : U tijeku su kontrole na terenu prihvatljivih zahtjeva za potporu

U slučaju utvrđenih nesukladnosti tijekom kontrole na terenu ili temeljem zaprimljenih zapisnika/rješenja Državnog inspektorata o provedenom inspekcijskom nadzoru, koje Agencija za plaćanja koristi kao pravovaljane, izvještaji o kontroli uz popratni dopis korisnicima će biti dostavljeni isključivo elektronički, putem interneta, na zaštićenoj mrežnoj aplikaciji AGRONET, vidljivi u kartici "KNT“.

Danom dostave smatra se kada je izvješta postavljen na AGRONET, sukladno članku 157. Pravilnika.

Svi korisnici IAKS i mjera za mlade do kraja godine moraju završiti edukaciju

"U skladu s uvedenim novitetima, još jednom skrećemo pozornost korisnicima da redovito provjeravaju obavijesti koje im stižu na korisničke račune mrežne aplikacije AGRONET, jer Agencija za plaćanja izvještaje o kontroli na terenu s utvrđenim nesukladnostima korisnicima više neće dostavljati redovnom poštom na adresu sjedišta gospodarstva“, navode.


Tagovi

Izravne potpore Kampanja Kontrola na terenu APPRRR


Autorica

Lucija Bencaric

Više [+]

Magistra agroekonomike. Rado istražuje novosti u poljoprivredi.


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: info@apprrr.hr web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

#mojepovrće...neznam kako kod vas ali evo dva dana razbijala koru po vrtu, napravila prihranu... Presadila salatu kpju sam dobila i kupus... Mrkva raste... Jagode se beru... Uskoro bude i za đem