• Ruralni razvoj
  • 10.08.2020. 13:30

APPRRR: Druge izmjene Natječaja za tip operacije 6.2.1.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je drugu izmjenu Natječaja za provedbu Podmjere 6.2.

Foto: Jumpstory
  • 1.818
  • 95
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je drugu izmjenu Natječaja za provedbu Podmjere 6.2. "Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ – provedba tipa operacije 6.2.1. "Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“.

Ovim izmjenama rok za podnošenje zahtjeva za potporu produžen je do 10. rujna 2020. godine do 12:00 sati.

Detaljnije pogledajte ovdje.

Podsjećamo, svrha Natječaja je pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mjesta s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika.

Objavljen natječaj za podmjeru 6.2., za nepoljoprivredne djelatnosti 120 milijuna kuna

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 120.000.000 kuna, a fiksni iznos javne potpore iznosi 50.000 eura (u kunskoj protuvrijednosti). Europska unija sudjeluje s 85% udjela, a Republika Hrvatska s 15% udjela.

Prve izmjene, pak, objavljene su u lipnju, a prema njima se iz popisa dokumentacije brišu dokazi izvora financiranja te se mijenja i predložak Poslovnog plana, koji nije dio predmetnog natječaja, već povezane dokumentacije za podnošenje zahtjeva za potporu.

Iz APPRRR-a su stoga zamolili korisnike da u mapi Upute i predlošci pronađu novi predložak Poslovnog plana kojeg će popuniti i učitati prilikom podnošenja zahtjeva za potporu.


Tagovi

Izmjena natječaja Ruralni razvoj Podmjera 6.2.


Autorica

Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

APPRRR

Ulica grada Vukovara 269d, 10000 Zagreb, Hrvatska
tel: +385 1 6002 700, e-mail: [email protected] web: http://www.apprrr.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ono kad ti u dvorište padne #MIG