Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nataša Tramišak
  • 30.06.2017. 15:00

Antunovac, primjer rasta i ruralnog razvoja

Uzimajući u obzir sve popularniji Antunovac, kada govorimo o gospodarskom rastu i ruralnom razvoju, razgovarali smo sa direktoricom Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac RODA d.o.o., Natašom Tramišak.

  • 3.341
  • 339
  • 0

Uzimajući u obzir sve popularniji Antunovac, kada govorimo o gospodarskom rastu i ruralnom razvoju, razgovarali smo sa direktoricom Agencije za održivi razvoj Općine Antunovac RODA d.o.o., Natašom Tramišak koja je prokomentirala razvoj poduzetništva na antunovačkom području te tradicionalno partnerstvo na Osječkom jesenskom sajmu.

Općina Antunovac, tradicionalni partner Osječkom sajmu

"Općina Antunovac, kao tradicionalni partner Osječkom jesenskom sajmu, rezervira određeni prostor za predstavljanje naših lokalnih malih poduzetnika, obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, udruga, zadruga i kućnih radinosti, što znači da predstavljamo sve one koji pokreću mikro gospodarstvo na malom lokalnom području i koji si u ruralnim sredinama pokušavaju svojim proizvodima osigurati dodatan izvor prihoda. Upravo za njih, na sajmu iz godine u godinu, zauzimamo određeni prostor, a zahvaljujući tome, ove smo se godine ponosili s 10 izlagalača koje su činili proizvođači suvenira, braniteljske zadruge, proizvođači meda i drugi.

Razvojna agencija Roda, ogledan primjer poticanja i razvoja poduzetništva projektima

Osim mikro lokalnih proizvođača, predstavljamo tako i gospodarsku zonu koja je osnovana 2012. godine, te razvojnu agenciju Roda koja se bavi pripremom i provedbom projekata za Europske fondove, a koja je, kao trgovačko društvo, osnovana od strane općine Antunovac u svrhu izrade i provedbe projekata za gospodarski i ruralni razvoj te poticanje razvoja poduzetništva u tom području", priča Nataša Tramišak čija Agencija, između ostalog pruža i stručnu pomoć jedinicama lokalne uprave u izradama projektnih podloga u svrhu dobivanja nepovratnih sredstava, odnosno novčanih poticaja.

Ulaganje u ruralnu ekonomiju

Od pokrenutih projekata, osobito se ponose prvim projektom poslovno-proizvodnog objekta pod nazivom "Poduzetnički inkubator i akcelerator za gospodarski i ruralni razvoj općine Antunovac" za poduzetnike te za promoviranje gospodarskog potencijala i ulaganja u ruralnu ekonomiju, gdje će se osim ponude poslovnog i proizvodnog prostora, te zajedničkih usluga, nuditi i usluge istraživanja tržišta, pomoć u razvoju proizvoda, edukacija za gospodarstvenike, poljoprivredne proizvođače i OPG-ove, a također i pomoć u uvođenju novih tehnologija u sektoru proizvodnje i prerade poljoprivrednih proizvoda.


Tagovi

Ulaganje u ruralnu ekonomiju Nataša Tramišak Općina Antunovac


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!