• Operativni program
  • 14.11.2021. 10:30

616 milijuna kuna za jačanje tržišnog kapaciteta sektora voća i povrća

U javnom je savjetovanju Operativni program jačanja tržišnog kapaciteta sektora voća i povrća za razdoblje 2021. – 2026.

Foto: Depositphotos/nehruresen
  • 210
  • 43
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede pustilo je u javno savjetovanje Operativni program jačanja tržišnog kapaciteta sektora voća i povrća za razdoblje 2021. – 2026.

Kako navode, za provođenje reformske mjere Uspostava mreže logističke infrastrukture za jačanje proizvodno tržišnog lanca u sektoru voća i povrća putem Nacionalnog plana oporavka i otpornosti nužno je donošenje Operativnog programa, a nacrt prijedloga je u postupku elektronskog savjetovanja s javnošću do 26. studenog 2021. godine.

Cilj ove reforme, stoji u Programu, je organizirati i povezati ponudu malih poljoprivrednih gospodarstava kroz organizacije proizvođača radi poticanja udruživanja, suradnje te razmjene iskustava i znanja. Usmjerena je na poboljšanje položaja poljoprivrednika u sektoru voća i povrća, te treba doprinijeti razvoju proizvoda s većom dodanom vrijednošću.

Provedba Reformske mjere će se realizirati kroz:

  • Izgradnju i opremanje logističko-distributivnih centara za voće i povrće
  • Jačanje položaja i prepoznatljivosti proizvođača u lancu opskrbe hranom

Za provođenje reforme predviđena je bespovratna potpora u vrijednosti 616 milijuna kuna.

E- savjetovanje je dostupno ovdje.

Predviđena ulaganja će biti dovršena do 30. lipnja 2026. godine. 


Tagovi

Operativni program Sektor voća i povrća Javno savjetovanje Ulaganje


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Što znate o alpakama?
Lako se uzgajaju, posebno na manjim površinama. Hrane se travom i ne traže puno u pogledu ishrane. U brigu o njima obavezno treba uvrstiti sječenje kandži, jer one nemaju kopita, i korekciju zuba.
Uskoro i više!