Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU
  • 13.04.2017. 09:00

45 milijuna kuna potpore za nerazvijena područja

Veseli me što smo kroz ove programe izdvojili dva i pol puta više sredstava za jedinice lokalne samouprave, pošto je u 2016. na raspolaganju bilo samo 48,1 milijun kuna, ali nemojmo stati na tome, rekla je ministrica Žalac.

Foto: Ministarstvo regionalnog razvoja
  • 2.112
  • 166
  • 0

U Vinkovcima je ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac potpisala s predstavnicima lokalnih jedinica iz cijele Hrvatske ugovore za projekte na područjima koja gospodarski i svakako drugačije zaostaju za nacionalnim prosjekom, ukupne vrijednosti 45 milijuna kuna. Riječ je o nacionalnom sufinanciranju 134 projekta, istaknula je ministrica Žalac, za što je njeno Ministarstvo osiguralo novac iz fondova EU.

"Ovo je novi program vrijedan 45 milijuna kuna koji nakon Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške regionalnom razvoju gdje smo osigurali, više nego prošle godine, 117,7 milijuna kuna, današnjim potpisivanjem za treću skupinu po indeksu razvijenosti nudi rješenja za male komunalne, društvene, socijalne, gospodarske i druge projekte koji su važni za zajednicu. Od 117,7 milijuna kuna osiguranih u 2017., 45 milijuna kuna utrošit će se za 134 projekta slabije razvijenih područja koja nisu u kategoriji potpomognutih područja, a 72,2 milijuna kuna za najslabije razvijena područja Republike Hrvatske", rekla je ministrica.

Cilj je dobiti uravnoteženi regionalni razvoj

Veseli je, dodaje, što su kroz ove programe po prvi put izdvojili dva i pol puta više sredstava za jedinice lokalne samouprave u Hrvatskoj jer u 2016. na raspolaganju je bilo samo 48,1 milijun kuna.

"Nemojmo stati na tome, projekti koji su ostvarili sufinanciranje su ocijenjeni kao dobri i potrebni projekti, stoga se moramo potruditi iste i provesti do kraja, te postići naš krajnji cilj - uravnoteženi regionalni razvoj", rekla je ministrica Žalac, a župan Vukovarsko-srijemski, Božo Galić je podsjetio kako su do sada "bila samo obećanja, a sada se obećanja i ostvaruju, vrlo smo zadovoljni jer su ulaganja veća nego prije i u konačnici će se značajno odraziti na poboljšanje uvjeta života u našoj županiji”.

Vinkovci su iz ovog programa dobili milijun kuna, a prijavili su dva projekta - izgradnju Bubamara gradske kuglane što je i odobreno, te izgradnju dječjeg igrališta za djecu s posebnim potrebama, za koji se nadaju da će također biti prihvaćen.

"Ovaj ćemo projekt gurati dalje, da bismo u središtu grada imali i jedno takvo igralište, a cilj nam je osigurati mjesto za igru djeci s posebnim potrebama i dati im mogućnost da se socijaliziraju s drugom djecom", rekao je zamjenik vinkovačkog gradonačelnika Ivan Bosančić. Od županijskih projekata, odobreno je sufinanciranje sanacije krovišta Drvodjelske tehničke škole u Vinkovcima s nešto više od 700 tisuća kuna.

Foto: Ministarstvo regionalnog razvoja


Tagovi

Vukovarsko-srijemska županija Vlada Gabrijela Žalac Regionalni razvoj Fondovi Europska unija Projekti Slabije razvijena područja


Autor

Marko Barinin

Više [+]

Marko je dugogodišnji novinar i poznavatelj agrara, a najdraža tema su mu prosvjedi :)

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zabranjuju izraze šunka i kobasica za proizvode od biljnih proteina

Francuska je izdala zabranu korištenje izraza kao što su šunka, kobasica, odrezak i sl., za proizvode od biljnih proteina. Vlada time želi regulirati alternative mesu, a...

Više [+]