Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Povećanje potpora
  • 03.07.2016. 09:00

21,55 milijuna eura za mlade poljoprivrednike

Europska je komisija Hrvatskoj odobrila povećanje potpora za podmjeru 6.1. natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. do 2020.

Foto: budabar/Bigstockphoto
  • 5.722
  • 293
  • 0

Europska komisija ovih je dana Hrvatskoj odobrila povećanje potpora za podmjeru 6.1. natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH 2014. do 2020. Kako piše vecernji.hr, početna alokacija za mlade poljoprivrednike povećat će se za dodatnih 11,55 milijuna eura - i ukupno će im se isplatiti 21,55 milijuna.

Naime, na natječaju koji je bio raspisan potkraj prošle godine, a odnosio se na potpore za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima, raspoloživo je bilo svega 10-ak milijuna eura dostatnih za financiranje 200-tinjak projekata ocijenjenih prihvatljivima.

Premalo OPG-ova u vlasništvu mladih

No kako je od 432 prijave čak 366 korisnika ispunjavalo sve uvjete i imali su jednak broj bodova, odlučeno je da će svi oni dobiti potpore.

Inače, od 178.747 poljoprivrednih gospodarstava u Hrvatskoj samo njih 18.875 u vlasništvu poljoprivrednika mlađih od 40 godina. Nezaposlenost mladih do 25 godina u Hrvatskoj u četvrtom je tromjesečju 2015., prema podacima Eurostata, iznosila 40,3 posto, među najvišima u EU. Još je, pišu, izraženija u ruralnim područjima, pogotovo u istočnoj Hrvatskoj i na otocima, gdje je odljev izrazito velik i konstantan posljednjih godina.

Foto: budabar/Bigstockphoto


Tagovi

Mjera 6.1. Alokacija Povećanje potpora Mladi


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Je, odužila se i ta prijestupna veljača, ali Ministarstvo pretjeruje :/