Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv EU
  • 16.01.2020. 15:00

200,9 milijuna eura za promicanje poljoprivredno-prehrambenih proizvoda EU

Programi bi trebali informirati EU i globalne potrošače o različitim EU shemama kvalitete, kao što su zemljopisne oznake ili ekološki proizvodi.

Foto: Pixabay/priya
  • 465
  • 30
  • 0

Europska komisija raspisala je pozive za podnošenje prijedloga za europske programe promicanja poljoprivredno-prehrambenih proizvoda u EU i inozemstvu.

Za 2020. godinu ukupni proračun je 200,9 milijuna eura, a od kojeg je 181,4 milijuna eura namijenjeno sufinanciranju programa promocije koji će biti izabrani među prijedlozima nakon završetka objavljenih poziva.

Iznos od 118,4 milijuna eura dodijeljen je promotivnim programima u zemljama izvan EU, odnosno one s visokim potencijalom rasta kao što su Koreja, Japan, Meksiko, SAD i Kina. Očekuje se da će odabrani programi povećati konkurentnost i potrošnju poljoprivredno-prehrambenih proizvoda EU širom svijeta.

Programi bi također trebali informirati EU i globalne potrošače o različitim EU shemama kvalitete, kao što su zemljopisne oznake ili ekološki proizvodi. Oni također mogu promovirati visoke sigurnosne i kvalitativne standarde EU kao i raznolikost i autentičnost europskih proizvoda.

Unutar EU, osam milijuna eura namijenjeno je svježem voću i povrću s ciljem povećanja njihove potrošnje u kontekstu uravnotežene i zdrave prehrane.

Tko se može prijaviti?

Na pozive se može prijaviti širok spektar organizacija, kao što su trgovinske organizacije, organizacije proizvođača i poljoprivredno-prehrambena tijela odgovorna za promotivne aktivnosti, koje ispunjavaju uvjete za prijavu za financiranje putem raspisanih poziva.

Prijedlozi se trebaju podnijeti do 15. travnja 2020. putem određenog portala. Komisija će ocijeniti prijedloge i na jesen objaviti korisnike.

U tu svrhu djeluje i CHAFEA, Izvršna agencija za potrošače, zdravstvo, poljoprivredu i hranu EU koja pruža niz alata koji pomažu podnositeljima zahtjeva da uspješno predaju svoje prijedloge. Više informacija bit će dostupno tijekom niza 'info dana' koji će se održavati širom EU. Europski informativni dan bit će održan u Bruxellesu 30. siječnja 2020. i otvoren je za sve potencijalne korisnike, oglašivačke agencije i nacionalna tijela.


Izvori

EC Europa


Tagovi

Poljoprivredno-prehrambeni proizvodi Promocija Prijava Europski informativni dan


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]