Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo turizma
  • 16.02.2018. 16:30

1,7 milijuna bespovratnih kuna za podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma

Ukupno 1,7 milijuna kuna iz programa bit će dostupno za projekte koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu, najavljuju iz ministarstva.

  • 247
  • 18
  • 0

S ciljem podizanja konkurentnosti hrvatskog turizma Ministarstvo turizma je objavilo javni poziv za sufinanciranje projekata strukovnih udruga koje djeluju u turizmu i ugostiteljstvu. Ukupno 1,7 milijuna kuna iz programa bit će dostupno za projekte koji doprinose podizanju kvalitete ljudskih potencijala u turizmu i ugostiteljstvu, najavljuju iz ministarstva.

Bespovratne financijske potpore dodjeljivat će se za projekte stručnog osposobljavanja i usavršavanja strukovnih udruga u turizmu i/ili ugostiteljstvu koji daju dodanu vrijednost djelatnicama/icima i članicama/članovima udruga i na taj način utječu na jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala i, u konačnici, povećanje konkurentnosti turističkog proizvoda Hrvatske.

Projekte mogu prijaviti strukovne udruge koje statutom imaju utvrđeno djelovanje u području turizma i/ili ugostiteljstva. Udruge mogu prijaviti projekte i u partnerstvu s udrugama čije je područje djelovanja tematski vezano za projekt odnosno ciljeve javnog natječaja. Iznos zatraženih sredstava može biti od 50.000 kuna do 150.000 kuna po pojedinom projektu a prijavitelj može tražiti najviše do 70 posto vrijednosti projekta. Prijavitelj na Javni natječaj može prijaviti najviše jedan program/projekt.

"Ljudski potencijali temelj su dugoročnog razvoja turizma u Hrvatskoj i zato je iznimno važno kontinuirano ih razvijati, pri čemu strukovne udruge u turizmu i ugostiteljstvu imaju značajnu ulogu. Vjerujem da će i ove godine pristići velik broj prijava za sufinanciranje projekata strukovnih udruga, a pri odabiru ćemo posebno vrednovati projekte koji počivaju na izvrsnosti i održivosti te koji doprinose kvalitetnom upravljanju destinacijama", izjavio je ministar Gari Cappelli.

Kod odabira projekata, u obzir će se uzimati usklađenost sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. Prednost u sufinanciranju će imati prijavitelji koji za pripremu i provedbu projekta zapošljavaju najmanje jednu mladu nezaposlenu osobu odgovarajuće struke i/ili volonterskog iskustva u određenom području (do 30 godina) te jasno definiraju plan rada novozaposlene osobe tijekom provedbe projekta, za pripremu i provedbu projekta zapošljavaju najmanje jednu nezaposlenu osobu s invaliditetom odgovarajuće struke i/ili volonterskog iskustva u određenom području te jasno definiraju plan rada novozaposlene osobe s invaliditetom tijekom provedbe projekta i imaju jednog ili više partnera u provedbi projekta, zaključuje se u priopćenju Ministarstva turizma. 

Javni poziv je otvoren od 15. veljače do 19. ožujka 2018. godine, a više informacija o programu i potrebnoj dokumentaciji za kandidiranje projekata nalazi se ovdje.

Foto: Pixabay/cocoparissiene


Izvori

Ministarstvo turizma


Tagovi

Ministarstvo turizma Gari Cappelli Financijska potpora Strukovne udruge


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).