Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Financiranje navodnjavanje
  • 23.07.2016. 16:30

10 projekata navodnjavanja sa papira na polja!

Natječaj za projekte javnog navodnjavanja će, prema najavama zamjenika ministra poljoprivrede Tugomira Majdaka, biti objavljen u srijedu 27. srpnja 2016.

  • 3.646
  • 182
  • 0

Ministarstvo poljoprivrede uskoro će objaviti prvi natječaj za sufinanciranje projekata izgradnje sustava javnog navodnjavanja. Natječaj će, prema najavama zamjenika ministra poljoprivrede Tugomira Majdaka, biti objavljen u srijedu 27. srpnja 2016.

Kako je za Agroklub izjavio zamjenik ministra Majdak, ukupno 360 milijuna kuna bit će na raspolaganju jedinicama regionalne samouprave koje su zapravo i "legitimne vlasnice sustava javnog navodnjavanja".

Prošlog je tjedna o projektima navodnjavanja razgovarao i sa vukovarsko-srijemskim županom Božom Galićem.

Predviđena alokacija za prvi natječaj oko 360 milijuna kuna

Majdak je istaknuo kako je riječ o podmjeri 4.3. Potpora za ulaganja u infrastrukturu. Aktivnosti su vezane uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva, tip operacije 4.3.1. Investicije u osnovnu infrastrukturu javnog navodnjavanja iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020.

Zadnji korak ishođenje građevinske dozvole

"Za prijavu na navedeni natječaj spremno je 10 projekata sustava javnog navodnjavanja, od kojih je za pet projekata ishođena sva potrebna dokumentacija, dok je za pet projekata u postupku ishođenje građevinske dozvole te se isto očekuje tijekom trajanja natječaja.", najavio je Majdak.

U srpnju će kako doznajemo, biti održan i sastanak stručnog tima za navodnjavanje na kojem će se donijeti odluka o konačnom broju projekata s obzirom na pripremljenost projektne dokumentacije.

Hrvatske vode pružaju tehničku podršku

"Županije su uspostavile odličnu suradnju s Hrvatskim vodama. Temeljem ovog Pravilnika, definirano je da će Hrvatske vode jedinicama područne (regionalne) samouprave pružiti tehničku potporu u pripremi i provedbi projekata", izjavio je za medije vukovarsko-srijemski župan Božo Galić.

2 sustava navodnjavanja u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Najavio je da će Vukovarsko-srijemska županija na natječaj prijaviti Sustav navodnjavanja Blato Cerna obujma 500 ha, za koji je već ishođena građevinska dozvola te Sustav navodnjavanja Sopot od 704 ha za koji je ishođenje građevinske dozvole u postupku. Vrijednost investicije za oba sustava navodnjavanja iznosi približno 65 milijuna kuna.


Tagovi

Navodnjavanje Tugomir Majdak Infrastruktura


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Sretan Uskrs!