Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eko proizvodnja
  • 10.05.2014. 12:00

Zeleno poslovanje postaje unosan posao

Kupovina eko proizvoda postaje statusni simbol, a sve je prisutniji tzv. glamour green. Tomu svjedoči i činjenica da je čak 81% hrvatskih građana spremno platiti i nekoliko kuna više za ekološki uzgojenu hranu

Foto: freedigitalphotos.net
  • 1.322
  • 89
  • 0

Da ekološka proizvodnja raste iz godine u godinu potvrđuje nam činjenica da je u EU u ekoindustriji 2013. otvoreno više od 3 milijuna radnih mjesta.

Zeleno poslovanje postaje unosan posao sa dobrobitima za ljudsko zdravlje, očuvanje okoliša i održivi razvoj kojem trebamo svi težiti, bio je povod nedavno održane konferencije Razvoj ekološkog poslovanja u RH: od vizije do stvarnosti, u organizaciji tvrtke Biovega. Povod za konferenciju bila je obljetnica 20 godina poslovanja.

Kupovina eko proizvoda postaje statusni simbol, a sve je prisutniji tzv. glamour green. Tomu svjedoči i činjenica da je čak 81% hrvatskih građana spremno platiti i nekoliko kuna više za ekološki uzgojenu hranu, navodi za Večernji Tatjana Rajković iz Gfk.

Čak 19% građana smatra bitnim kako pojedini proizvod utječe na zagađenje okoliša. Veliki broj pobornika eko hrane je iz Zagreba, dok ih najmanje ima u Dalmaciji. Darija Musulin iz Ministarstva poljoprivrede ističe kako je prošle godine u Hrvatskoj poslovalo 1.663 ekoproizvođača na 36.945 ha, što je za 8.000 ha više u odnosu na prethodnu, 2012. godinu.

S obzirom na tržišnu potražnju to je i dalje maleni broj, poručuje Mario Sever, jedan od začetnika ekoproizvodnje u RH. Smatra kako bi, kada bi proizvodili više, mogli sve prodati, s obzirom na postojeću potražnju.

Foto: freedigitalphotos.net


Tagovi

Ekološka proizvodnja Mario Sever Eko industrija Tatjana Rajković


Autorica

Dunja Kalember

Više [+]

Dunja je administratorica/urednica AgroKluba. Ima 28 godina i završila je diplomski studij na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, smjer marketing. Voli uživati u životu i istinski je hedonist :) Njezin moto je: "Svaki dan se smij jer život je lijep" :)