Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Colić-Trade
  • 23.03.2018. 16:30

Za ekološku proizvodnju odaberite Unimer gnojiva vrhunske kvalitete

Znate li koje su pogodnosti organskih gnojiva? Primjenom BIO Unimer organskih peletiranih gnojiva s izuzetno visokim sadržajem organske tvari i hranjiva pokrivaju se potrebe kultura, a ujedno zadovoljava interes poljoprivrednika za zaštitom okoliša.

Foto: Colić-Trade
  • 2.839
  • 128
  • 0

Unimer gnojiva dizajnirana su za potrebe ekološke poljoprivrede s održivim pristupom kako bi se zadovoljile potrebe ishrane biljke, koristeći na prirodan način obnovljive izvore u tlu. 

Primjenom BIO Unimer organskih peletiranih gnojiva s izuzetno visokim sadržajem organske tvari i hranjiva pokrivaju se potrebe kultura, a ujedno zadovoljava interes poljoprivrednika za zaštitom okoliša.

Organska peletirana gnojiva nude niz pogodnosti:

  • zbog svoje formulacije (granule 3-5 mm) optimalno se raspršuju po tlu
  • hranjiva su brzo dostupna biljci
  • ravnomjerno otpuštanje i potpunu iskoristivost hranjiva
  • ne unose nitrate u tlo i ne degradiraju - ne ispiru humus
  • poboljšavaju mikrobiološka svojstva tla

Ravnomjerno otpuštanje hranjiva

Već 7-10 dana nakon gnojenja hranjiva su dostupna korijenu sadnice, a glavna im je karakteristika ravnomjerno otpuštanje hranjiva prema potrebama biljke. Tako ne dolazi do gubitka hranjivih elemenata ispiranjem ili fiksacijom u tlu već ih biljka u potpunosti usvaja. Gnojiva su dostupna u pakiranjima od 25 kg. Oblik granula pogodan je za aplikaciju rasipačem i deponatorima. BIO Unimer gnojivo nema neugodan miris jer je termički obrađeno na temperaturi od 70°C.

Primjenom BIO Unimer organskih peletiranih gnojiva s izuzetno visokim sadržajem organske tvari i hranjiva pokrivaju se potrebe kultura, a ujedno zadovoljava interes poljoprivrednika za zaštitom okoliša.

Colić-Trade ekskluzivni je distributer BIO Unimer gnojiva, a u ponudi možete pronaći liniju gnojiva koja su dozvoljena u ekološkoj poljoprivredi. BIO Unimer gnojivo ima sve certifikate DNV-GL kuće!

cvdsc

ARMONY S i BACCHUS S - značajni udio huminske i fulvo kiseline

ARMONY S i BACCHUS S su organska mineralna NPK gnojiva s visokim sadržajem huminskog i fulvičnog ugljika, uz dodatak magnezija i sumpora. Ima nisu razinu klora. Namijenjeno je uporabi u ekološkoj poljoprivredi. Značajan udio huminske i fulvo kiseline, koji u Armony S gnojivu seže 5%, a u Bacchus S gnojivu 3,5%, djeluju kao koloidi koji štite mineralne čestice, snažno potiče sposobnost izmjene kationa, zadržavajući hranjive tvari i čuvajući ih od ispiranja, uz njihovo postupno otpuštanje kada je to biljci potrebno. BACCHUS S je organsko mineralno NPK gnojivo koje sadrži S i Fe. Koristi se u ekološkoj poljoprivredi, u vinogradarstvu, voćarstvu, za uzgoj agruma. Omjer hranjiva zadovoljava potrebe ekološkog vinograda.

SUPERSTALLATICO - poboljšivač tla od goveđeg i konjskog gnoja

Superstallatico povećava agronomsku plodnost uz poboljšanje fiziklanih i bioloških svojstava tla zahvaljujući izvrsnoj kvaliteti organskog ugljika (30% suhe tvari) s vrlo visokim stupnjem humifikacije. Superstallatico ima dugotrajan učinak poboljšanja tla (2-3 godine) zahvaljujući većoj stabilnosti organske matrice s prevladavajućim udjelom huminske kiseline.

MICROSOL FERROMAX - organsko NP gnojivo s mikrohranjivima

MICROSOL FERROMAX sadržava željezo (10%), sumpor (7,5%) bor i cink s učinkom zakiseljavanja i ozelenjavanja. Zahvaljujući svojstvu stvaranja optimalnih pH uvjeta, pospješuje usvajanje hranjiva. Na razini rizosfere, može otključati mnoge hranjive tvari blokirane zbog prekomjerne bazičnosti mnogih poljoprivrednih tala i staviti ih na raspolaganje biljkama.

MICROLIFE - poboljšivač tla od goveđeg i konjskog stajskog gnoja

Dodatkom mikrobne zajednice uz posebne tehnike obrade dobiven je proizvod izvrsnih svojstava kojim se mogu iznimno poboljšati svojstva tla, stvarajući optimalne uvjete za razvoj mikroflore. Mikrobna zajednica sastavljena je od mikroorganizama Trichoderma, Pseudomonas, Bacillus Megaterium i Aspergillus u obliku spora i živih stanica. MICROLIFE djeluje kao bioaktivator plodnosti i povećava prirodnu moć obrane biljke.

ENDURANCE N7 - dušično organsko gnojivo

Mesno i koštano brašno, osim kalcijeva fosfata sadržava i aminokiseline kao što su glicin, prolin, alanin, glutaminska i hidroksipolna kiselina. Krv u smjesi gnojiva ENDURANCE N7 sadržava i željezo koje je iznimno biološki raspoloživo.

AVANTAGE - organsko-mineralno gnojivo

AVANTAGE linija organsko-mineralnog gnojiva dobivena je reakcijom između visoko humificirane organske matrice i pažljivo odabranih mineralnih komponenti. Ova linija gnojiva odlikuje se visokim sadržajem humificiranog organskog ugljika kako je i naznačeno na deklaraciji. Unutar linije gnojiva su formulacije koje su posebno patentirane za pojedine nasade. Organsko-mineralno gnojivo Athena Oliveto, Maxi Fertil i Super Azotek N32 posebno je formulirano za nasad masline. Za gnojidbu vinograda preporučuje se korištenje gnojiva Premier, Quality light i Unimax. Iz AVANTAGE linije gnojiva posebna se pažnja daje gnojivu MAXI FERTIL koji u svojoj formulaciji sadrži veći postotak elementarnog sumpora koji dokazano smanjuje pH tla i vrlo je bitan za sintezu proteina.

SIAPOR - organsko-mineralno gnojivo

Unimer SIAPOR gnojiva odlikuje vrlo visoki sadržaj organskog i humusnog ugljika. Sadržaj ovih tvari je znatno veći nego u bilo kojem tradicionalnom organsko-mineralnom gnojivu čime je zajamčena najbolja učinkovitost NPK mineralnih komponenti. Zahvaljujući Unimer inovaciji, SIAPOR organsko-mineralna gnojiva oblika su minipeleta čime je kvaliteta dignuta iznad ostalih tržišnih ponuda. Iz ove linije gnojiva, poseban je naglasak na Siapor MIURA S organsko-mineralno gnojivo NPK 12-6-8 sa dodatkom Bora i Željeza te niskim sadržajem klora. Ovo gnojivo odlično je za vegetativan rast maslina, voćaka, starih vinograda i povrća. Unutar linije Siapor također postoji veći broj gnojiva različitih formulacija pogodnih za nasade vinove loze, maslina, voćaka, ali isto tako i bobičastog voća te povrća.

Za više informacija o Unimer organskim gnojivima, obratite se tvrtki Colić-Trade na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Colić-Trade Unimer gnojiva Ekološka proizvodnja Poboljšivač tla PH tla Organsko gnojivo Dušik


Partner

Colić-Trade d.o.o

Radovanova 22, 23210 Biograd na moru, Hrvatska
tel: 0994496404, e-mail: info@colic.hr web: http://www.colic.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer