Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bioinput
  • 01.08.2018. 16:30

Za bolju kvalitetu plodova birajte Alga plus

Kalij kao najznačajniji elektrolit živih tkiva utječe na održavanje turgora i regulaciju rada puči, drugim riječima utječe na hidrataciju tkiva. Upravo je to razlog zbog kojeg biljke nakon tretiranja Alga plus proizvodom izgledaju svježije i zdravije.

Foto: Bioinput
  • 971
  • 60
  • 0

Alga plus proizvod je praškasti ekstrakt algi prethodno fermentiran te tretiran u autoklavu.

Osim što sadrži nekoliko vrsta algi bogatih citokininima i betainima, proizvod sadrži 50 % organske tvari, 3 % fosfora i čak 18 % kalija. Poseban odabir sirovina omogućuje da se sadržaj aktivnih tvari održava jednako visoko i konstantno, što jamči očigledne i stalne rezultate. Proizvod ima važnu biostimulirajuću aktivnost koja, zahvaljujući visokom sadržaju citokinina, pogoduje osobito cvjetanju i umnožavanju korijenskih sustava.

Folijarno tretiranje Alga plus proizvodom zbog visokog sadržaja kalija i algične kiseline ima učinak na revitalizaciju cijele biljke, ojačava stanične stjenke čime se automatski smanjuje osjetljivost na stresne situacije kao što su mraz i visoke temperature. Visok sadržaj kalija u Alga plus proizvodu utječe na kvalitetu i kvantitetu plodova. 

Dvostruka funkcija kalija

Kalij je bitan makroelement koji u biljci ima dvostruku funkciju: aktivator enzima i regulator propusnosti živih membrana. Kod dobre opskrbljenosti kalijem povećana je neto asimilacija uz bržu sintezu rezervnih tvari kao što su škrob, saharoza, lipidi i proteini. Na taj način kalij poboljšava kakvoću uz povećanje prinosa. S druge strane kalij kao najznačajniji elektrolit živih tkiva utječe na održavanje turgora i regulaciju rada puči, drugim riječima utječe na hidrataciju tkiva.

Upravo je to razlog zbog kojeg biljke nakon tretiranja Alga plus proizvodom izgledaju svježije i zdravije. Alga plus zbog svog pH utječe i na površinu samog lista pa često ima neposredno djelovanje na neke biljne bolesti koje su na površini lista (pepelnica). 

Alga Plus sadrži ekstrakt algi prethodno fermentiran i tretiran u autoklavu

Zbog vrlo složene i bitne uloge u biljkama, nedostatak kalija se odražava na cjelokupan rast i razvoj. Rast je usporen, a simptomi nedostatka pojavljuju se prvo na mlađem lišću koje ostaje često normalne boje ali zaostaje u rastu. Kod starijeg lišća nastaje tipična rubna nekroza i list se savija prema dolje. Novoformirano lišće manje je nego obično i česti valovite površine, a biljke imaju snižen turgor i izgledaju uvenulo.

Alga plus se koristi folijarno ili tretiranjem sustavom za navodnjavanje. Ukoliko ga koristimo kroz sustav za navodnjavanje direktno preko korijena utječe na jačanje samog korijena i ishranu i revitalizaciju biljke. 

Kultura

Folijarno

Fertirigacija

Ukrasno bilje

100-300 grama na 100 litara vode

3-5 litara na hektar

Hortikultura

100-200 grama na 100 litara vode

2-3 kilograma na hektar

Plastenička proizvodnja

150-250 grama na 100 litara vode

0,5-1,5 kg na 1000 kvadrata

 

Tablica 2. Sastav Alga plus proizvoda

Organska tvar

50 %

Algična kiselina

15 %

Kalij

18 %

Fosfor

3%

Dušik

0,5%

Proizvod je dozvoljen u ekološkom uzgoju, po uredbama 834/2007 i 889/2008.  

Alga plus se koristi folijarno ili tretiranjem sustavom za navodnjavanje. 

 


Tagovi

Bioinput Gnojivo Ekološka proizvodnja Alga plus Kalij


Autorica

Martina Borić

Više [+]

Martina Borić diplomirala je Zaštitu bilja na Agronomskom fakultetu u Zagrebu 2007. godine. Nakon 10 godina provedenih u struci 2017. godine otvara vlastitu firmu za savjetovanje u ekološkoj proizvodnji, te se osim savjetovanja bavi distribucijom i prodajom profesionalnih proizvoda za ekološku proizvodnju. "Znanje je moć", moto je kojim se vodi.


Partner

Andermatt BIOinput d.o.o.

Ruđera Boškovića 1/1, 42000 Varaždin, Hrvatska
tel: 042 741 348, e-mail: bioinput@andermatt.hr web: http://www.bioinput.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs