Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Organska proizvodnja
  • 03.11.2016. 13:30

Web platformom do praktičnih rješenja eko uzgoja

Proizvođači i njihove asocijacije mogu koristiti OK-Net Arable kako bi pronašli praktična rješenja organske proizvodnje!

Foto: bigstockphoto.com/Esben Klin
  • 1.912
  • 189
  • 0

Nova web platforma pod nazivom OK-Net Arable plasirana je prije nekoliko tjedana. Cilj rada web platforme je popuniti prazninu u razmjeni informacija među poljoprivrednicima, proizvođačima organske biljne hrane diljem Europe.

Kompleksnost organske proizvodnje zahtijeva visoku razinu znanja i vještina. A razmjena znanja o tehnikama organske proizvodnje je i dalje ograničena. OK-Net Arable, web platforma je kreirana kako bi promovirala razmjenu znanja između poljoprivrednika, savjetodavaca i znanstvenika.

Proizvođači i njihove asocijacije mogu koristiti OK-Net Arable kako bi pronašli praktična rješenja organske proizvodnje, a u isto vrijeme diskutirati o tome kako se ta rješenja primjenjuju na terenu, u određenim geografskim i klimatskim uvjetima. Platforma omogućuje i da korisnici daju povratne informacije o rješenjima, unaprijede ih, i na kraju povećaju produktivnost i kvalitetu u organskom uzgoju biljnih vrsta diljem Europe. Platforma je trenutno dostupna na 10 jezika, navodi TPorganics.eu.

Savjeti grupirani po najvažnijim temama

Rješenja su podijeljena po najvažnijim temama u organskoj biljnoj proizvodnji: kvaliteta zemljišta i gnojenje, upravljanje hranjivima, štetnicima i kontroli bolesti, suzbijanju korova i rješenjima za specifične biljne vrste.

Mnogo više nego što je traženje savjeta, ideja je da se poljoprivrednici aktivno uključe u ko-kreiranje projekta. Rad platforme je olakšalo 14 grupa inovativnih poljoprivrednika.

Izvor: OK-Net Arable web platforma, Foto: bigstockphoto.com/Esben Klin


Tagovi

Organski uzgoj Web OK-Net Arable


Autorica

Marija Antanasković

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa višegodišnjim iskustvom u novinarstvu. Zaljubljenik u poljoprivrednu tehniku.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]