Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stercoratio
  • 06.04.2019. 13:30

Visok urod ekoloških žitarica počinje kvalitetnim planom gnojidbe

Donosimo vam plan tretiranja žitarica dopušten i u ekološkoj proizvodnji, konkrektno pšenice, no isti se može primjeniti na sve srodne kulture, s neznatnom razlikom u osnovnoj gnojidbi!

Foto: Depositphotos/fotokostic
  • 1.165
  • 121
  • 0

Cilj svakog ekološkog proizvođača je ostvariti količinski prinos koji održava isplativost proizvodnje, te postići visoku kvalitetu prinosa.

Stručni tim agronoma tvrtke "AGRIGES" je za potrebe tvrtke Stercoratio razvio detaljne planove osnovne i folijarne gnojidbe. Niže je predstavljen plan tretiranja žitarica, konkrektno pšenice, no isti se može primjeniti na sve srodne kulture, s neznatnom razlikom u osnovnoj gnojidbi.

Plan gnojidbe žitarica počinje s osnovnom predsjetvenom gnojidbom za povećanje prinosa koju započinjemo peletiranim gnojivima linije "PETRO"-organskim gnojivima koja jednakomjerno opskrbljuju biljku tijekom cijelog njezinog procesa rasta i dozrijevanja.

Za ovu fazu posebno se preporučuje PETRO 330+B - gnojivo koje je obogaćeno RyZea tehnologijom proizvodnje, kalcijem, sumporom i borom. Djeluje desalinirajuće te deblokira hranjive tvari "zarobljene" u tlu, djelujući tako kao poboljšivač tla. Bor je osnovni element koji potiče cvatnju i stvaranje zametaka.

Folijarno tretiranje započinjemo najpoznatijim proizvodom tvrtke "AGRIGES" - MARAL S LQ-om, visokokvalitetnim bioaktivatorom čija je uloga poboljšanje fotosintetske aktivnosti biljke, te samim time i poboljšanje prinosa, idealno, u dva tretiranja s razmakom 10 dana.

Folijarni tretman nastavljamo s CYNOYL Z SPECIAL-om koji ujedinjuje sumpor (osim što je važno hranjivo, potiče u biljci otpornost na različite vrste stresa) visokog funkcionalnog profila s dragocjenim organskim molekulama dobivenih od smeđih algi iz roda Aschophyllum, Fucus i Laminaria. Sadrži slobodne aminokiseline, prirodne biljne hormone rasta i enzime koji aktiviraju i pokreću metabolizam biljke.

Dušične prihrane - SCATTO i Nutrilon L11

Nezaobilaznu dušičnu prihranu dodajemo sa SCATTO-m, koji uz visok postotak organskog dušika sadrži slobodne aminokiseline u visoko upijajućem obliku, potiče razvoj tvorbenih vlakana te brzo reaktivira fotosintezu, sintezu proteina i glukoze.

Ukoliko se ne odlučite za SCATTO, kao dušičnu prihranu možete aplicirati i NUTRILON L11 - prirodno hranjivo na bazi dušika visoke energetske učinkovitosti. Nutrilon L11 ima izvanredna biostimulativna svojstva jer je bogat organskim spojevima visokog energetskog sastava. Njegov je organski dušik u već razrađenom obliku i samim time ima mogućnost izravne uporabe.

Za plan gnojidbe za sve kulture od vašeg interesa možete se obratiti tvrtki Stercoratio, i rado će vam odgovoriti s najboljim preporukama gnojiva iz njihovog asortimana!


Povezana biljna vrsta

Pšenica

Pšenica

Sinonim: Žito | Engleski naziv: Winter wheat | Latinski naziv: Triticum aestivum (L) em. Fiori et Paol.

Pšenica se koristi u mlinarstvu, prehrambenoj i farmaceutskoj industriji. Najznačajniji je ratarski usjev te je njome zasijana ¼ obradivih površina na svijetu. Pšenični kruh... Više [+]

Tagovi

PETRO Folijarna gnojiva Ekološka proizvodnja Pšenica Poboljšivač tla AGRIGES


Partner

Stercoratio d.o.o.

Ulica Antuna Cvetkovića 14, 10410 Velika Gorica, Hrvatska
e-mail: info@stercoratio.hr web: http://stercoratio.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Jučer je u osječkom kinu Urania u sklopu aktivnosti centra Europe Direct Osijek održana informativna radionicu na temu dezinformacija i medijske pismenosti. O značaju ovih tema za današnja društva u uvodnom dijelu radionice govoriili su med... Više [+]