• Idealna tržnica
  • 30.11.2019. 16:30
  • Osječko-baranjska, Osijek

Učenici osječku tržnicu učinili zelenom, atraktivnom i pametnom

Učenici Trgovačke i komercijalne škole "Davor Milas" iz Osijeka predstavili su svoju viziju idealne tržnice, a naglasak je stavljen na podizanje turističkog potencijala, kružnu ekonomiju te rješavanje velikog globalnog problema - bacanja hrane.

Foto: Pixabay/DietArt
  • 633
  • 42
  • 0

Iako su i na ovom izdanju Zelenog četvrtka na osječkom Eko trgu posjetitelji mogli uživati u ukusnim zalogajima i toplom čaju, u prvom je planu ipak bilo znanje. I to zahvaljujući učenicima Trgovačke i komercijalne škole "Davor Milas" iz Osijeka koji su nam predstavili svoju viziju idealne tržnice. Za njih je ona zelena, atraktivna i pametna, a naglasak je stavljen na podizanje turističkog potencijala, kružnu ekonomiju te rješavanje velikog globalnog problema - bacanja hrane.

"Prva skupina imala je zadatak upozoriti na važnost kružne ekonomije na vrlo kreativan način. Proizvodili su nove proizvode od reciklirane ambalaže; staklo, plastika, metal, papir, a druga skupina je imala zadatak raditi promocijski materijal kojim želimo promicati svijest javnosti o nebacanju hrane. Treća skupina je imala zadatak učiniti tržnicu što zanimljivijom turističkom točkom", rekla je profesorica Tatjana Petrač.

"Želimo u masi kvalitetnih proizvoda označiti štandove da se kupci mogu bolje snalaziti. Želimo da svaki štand bude napisan na hrvatskom i engleskom jeziku o proizvodima i njihovoj kvaliteti", rekla je učenica Romana Virovac.

Kako je učenicima bilo na tržnici, pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

Zeleni četvrtak Eko trg Moderna tržnica Bacanje hrane


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: [email protected] web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da, lako je kada se ima...