Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eko klub Magnolija
  • 23.05.2019. 18:00
  • Osječko-baranjska, Osijek

U osječkoj školi učenici zbrinjavaju otpad i obrađuju školski biovrt

Naša cijela škola je eko škola, svi učitelji su uključeni, djeca, tete, domari i svi na neki način doprinose tom statusu, rekla je Ivka Mihaljević, koordinatorica Eko kluba Magnolija.

Foto: Depositphotos/dfuentesphotostock
  • 928
  • 330
  • 0

Zdrave navike treba steći od malih nogu, a drže se toga i u OŠ Frana Krste Frankopana Osijek gdje djeca iz Eko kluba Magnolija kreativno zbrinjavaju otpad, uzgajaju, ali i konzumiraju voće i povrće iz svog školskog biovrta. I oni su se našli među dobitnicima Zelene povelje Osječko-baranjske županije.

"Djelujemo od 1994. godine, a zelenu zastavu smo dobili 2001. godine. Naša cijela škola je eko škola, svi učitelji su uključeni, djeca, tete, domari i svi na neki način doprinose tom statusu. Ponosni smo na svoje gredice luka, rotkvice, salate, sve to na kraju krajeva i jedemo", rekla je Ivka Mihaljević, koordinatorica Eko kluba Magnolija.

Suzana Biondić, koordinatorica Eko kluba Magnolija istaknula je kako mali ekolozi dosta razvrstavaju otpad nakon objeda, dok veliki ekolozi razvrstavaju plastiku i papir u kante koje se nalaze u hodnicima škole: "Djeca i sama uočavaju koliko okoliš utječe na zdravlje i kroz razgovor vidim koliko utječu i na svoje obitelji. Ja vodim velike ekologe i tu naglasak stavljam na kreativnost, djeca sama donose ambalaže od jaja, pa znamo raditi košarice za Uskrs, ruže za Valentinovo s raznim porukama, božićno drvce od kartona ili plastike i tako dalje."

Što kažu sami učenici škole o Eko klubu Magnolija, saznajte iz videopriloga:


Tagovi

Eko klub Magnolija OŠ Frana Krste Frankopana Osijek Razvrstavanje otpada Zelena povelja


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com