Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruga Slavonika
  • 27.04.2014. 14:45

Svoje proizvode na tržište plasiraju zajednički

Slavonika, udruga za promicanje gospodarskih i kulturnih vrijednosti iz Vukovara, objedinjava veliki broj malih proizvođača zdrave i ekološke hrane, tradicionalnih i autohotnih proizvoda. Neka hrana bude lijek, njihov je moto!

Foto: depositphotos.com
  • 1.687
  • 125
  • 0

"Moto im je „Neka hrana bude lijek“. Počeli su od ideje, došli do investicija i 100 proizvoda brendirali pod jedinstvenom markom „Slavonika“. Proizvodi su „zdravi“, ekološki ili iz konvencionalne proizvodnje, bez dodataka konzervansa", kaže g. Damir Perišić, predsjednik Udruge.

Okupili smo mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja proizvode zdravu, ekološku hranu ili ona koja se preusmjeravaju iz konvencionalne u ekološku proizvodnju. Važno nam je da su proizvodi zdravi. Proizvode smo brendirali pod jedinstvenom markom „Slavonika“ i sada su prepoznatljivi na tržištu. Imamo ugovore sa većim trgovačkim lancima, Ultra Gros i malim trgovcima na području od Vukovara, Kutine, Zagreba, Istre i Dalmacije. Proizvode plasiramo na razne načine: samostalno, na sajmovima, gdje nas podupire HGK, surađujemo sa hotelima, Udrugum „Mali obiteljski hoteli“, kojima isporučujemo pekmeze, džemove, med, brašno. Dok se proizvod ne proba, teško se probiti na tržište.

Trenutačni problem zamijećen u razgovorima i poslovanju je plasman proizvoda, (distribucija i marketing), podizanje tehnologiju na viši nivo i implementiranje HACCP standarda za prerađevine. Cilj nam je osnaživanje proizvodnje, osuvremenjivanje tehnoloških procesa i propagiranje zdravog življenja. Održavamo edukacije i ekipiramo sve za zdravo i kvalitetno. Odazvali smo se na inicijativu preko HZZ-a, zapošljavanje mladih na šest mjeseci. Na nedavno održanom Mediteranskom sajmu, dobivamo upite iz inozemstva za naše proizvode.

Svi proizvodi Udruge Slavonika su proizvedeni po tradicionalnim recepturama od domaćih sirovina uzgojenih na poljima i voćnjacima Slavonije, te su u potpunosti hrvatski proizvodi. Neki od njih su: sokovi od cikle, mrkve, rajčice, jabuke, šljive, kupine, višnje, aronije, napitak od žira, napitak od pitomog kestena; žirko - slatki namaz od žira, tinktura od divljeg bijelog luka, suha šljiva, bagremov med, kestenov, lipov, cvjetni, šumski i još mnogo toga.

Ukoliko ih želite kontaktirati, učinite to ovim putem: udruga.slavonika@gmail.com, tel:032/619-347; mob:099/2473-655, Udruga Slavonika, Kudeljarska 34, 32000 Vukovar

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Slavonika Neka hrana bude lijek Tehnologija HACCP Marketing Recepture Tradicija Zapošljavanje Ekološka proizvodnja Damir Perišić Brend Tržište Udruživanje Distribucija


Autorica

Renata Dragović

Više [+]

Uvijek željna novih znanja i izazova u području ekološke poljoprivrede. Posjeduje višegodišnje iskustvo u poljoprivrednoj proizvodnji, standardima kvalitete i EU projektima.