• Pro-eco
  • 09.04.2019. 12:00

Suzbijanje štitastog moljca i lisnih uši na povrću biološkim insekticidom

Ove godine radi toplijeg vremena svjedočimo ranijem kretanju vegetacije, ali i ranijoj pojavi štetnika. Pro-eco uvodi novi biološki insekticid namijenjen suzbijanju štetnika u voćarstvu, vinogradarstvu i povrćarstvu. 

Foto: Depositphotos/EsinDeniz, Pro-eco
  • 1.378
  • 126
  • 0

Ove godine radi toplijeg vremena svjedočimo ranijem kretanju vegetacije, ali i ranijoj pojavi štetnika. Zadnjih godina sve su veći napadi štetnika na povrću, kako na otvorenom tako i u zatvorenom prostoru. Tvrtka Pro-eco kao i uvijek osluškuje potrebe tržišta i udovoljava zahtjevima kupca. Ovoga puta uvode novi biološki insekticid namijenjen suzbijanju štetnika u voćarstvu, vinogradarstvu i povrćarstvu. 

Piretro Natura je biološki insekticid širokog spektra djelovanja na bazi prirodnog priretrina (4%) u tekućem stanju. Kontaktnog je djelovanja - u početku izaziva paralizu, a zatim smrt štetnika. Karakterizira ga brza učinkovitost u kontroli brojnih štetnika na različitim poljoprivrednim kulturama, kako na otvorenom, tako i u zaštićenim prostorima, u svim godišnjim dobima. Zbog kratkog djelovanja idealan je za uporabu u blizini korisnih kukaca.

Kako obaviti tretiranje?

Tretiranje se obavlja kod prve pojave štetnika u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima. Ne smije se tretirati u vrijeme cvatnje. Kod jakih napada moguće je ponoviti tretiranje nakon sedam dana protiv sljedećih generacija.   

Primjena na brojim kulturama i štetnicima: 

vf

Najznačajnije štete rade lisne ušištitasti moljci, za njih je karakteristično da se javljaju vrlo rano. Ovi se štetnici hrane i održavaju na mnogo različitih biljnih vrsta. Tijekom godine imaju veliki broj generacija, a u isto su vrijeme prisutni svi razvojni stadiji. Šteta može biti direktna, a očituje se u sisanju biljnih sokova, deformaciji biljnog tkiva i zaostajanja u rastu te smanjenju prinosa. Indirektne štete se očituju u prijenosu virusa te lučenju medne rose na koju se naseljavaju gljive čađavice. Tijekom uzgoja važno je pratiti pojavu i prisutnost štetnika te ih na vrijeme suzbiti. Savršeno rješenje za suzbijanje ovih štetnika je upravo insekticid Piretro Natura.

dv
Zaštitite svoje kulture biološkim insekticidom (foto: Pixabay/wilhei)

Za sve informacije vezane za proizvod i njegovu primjenu, obratite se stručnom timu Pro-eca na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Pro-eco Ekološka proizvodnja Piretro Natura


Partner