Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eko nagrada
  • 28.02.2022. 10:30

Prvi put se dodjeljuju EU nagrade za ekološku proizvodnju u sedam kategorija

Nagrađuju se najbolji i najinovativniji sudionici ekološke proizvodnje u Europskoj uniji. Do kada se možete prijaviti?

Foto: HighwayStarz
  • 1.490
  • 21
  • 0

Ekološka proizvodnja je prepoznata kao faktor koji ima ključnu ulogu u ostvarivanju ciljeva Zelenog plana, strategije Od polja do stola i strategije za bioraznolikost. Europska komisija je definirala ciljeve koje treba postići do 2030. godine, a to su 25 posto poljoprivrednog zemljišta u EU-u pod ovim uzgojem i znatno povećanje ekološke akvakulture.

Kako bi potaknula poljoprivrednike, uz IFOAM Organics Europe, Europski ekonomski i socijalni odbor, Europski odbor regije i udrugu COPA-COGECA, EK prvi put dodjeljuju nagrade EU Organic Awards koje su nastavak Akcijskog plana za razvoj ove proizvodnje. 

Prijave se podnose putem elektroničkih obrazaca koji će bit dostupni od 25. ožujka do 08. lipnja 2022. u 23:59:59 sati po srednjoeuropskom vremenu putem službene stranice Europske komisije.  

Dodijelit će se osam nenovčanih nagrada u sedam kategorija, uključujući nagrade za najbolje eko farmere (ženu i muškarca), regiju, grad, bio-okrug, malo ili srednje poduzeće, restoran te najboljeg prodavača ekološke hrane. 

Ove nagrade će prepoznati izvrsnost u ekološkom lancu vrijednosti, nagrađujući najbolje i najinovativnije aktere u toj vrsti proizvodnje u EU. Pobjednici će biti proglašeni na godišnjem Danu eko proizvoda EU 23. rujna.

Detalje o nagradi i prijavi potražite putem ove poveznice.


Tagovi

Nagrada Ekološka proizvodnja EU Organic Awards Najbolji Prijava Europska komisija


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenica u ekološku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.