Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pro-eco
  • 24.02.2019. 12:00

Proljetna dušična gnojidba zahtijeva najbolji ekološki proizvod!

Trebate li obaviti gnojidbu već postojećeg nasada kojom se unose hraniva potrebna za predstojeću vegetacijsku godinu ili pak obaviti proljetnu prihranu dušičnim gnojivima, odaberite najbolji ekološki proizvod!

Foto: Bigstockphotos/Ostariyanov
  • 1.063
  • 81
  • 0

Trebate li obaviti gnojidbu već postojećeg nasada kojom se unose hraniva potrebna za predstojeću vegetacijsku godinu ili pak obaviti proljetnu prihranu dušičnim gnojivima, svakako odaberite najbolji ekološki proizvod.

Gnojiva s najvećim udjelom svakako su certificirana organska peletirana gnojiva iz asortimana Pro-eca. Iz ponude izdvajaju gnojiva svjetskog proizvođača ILSA S.p.A. koja su dobivena posebnom tehnologijom enzimatske hidrolize, koja organske izvore dušika pretvara u gnojiva sa sporim otpuštanjem.

ILSA gnojiva ravnomjerno otpuštaju hraniva

Hraniva su već 7-10 dana nakon aplikacije dostupna biljci. Kod ovih gnojiva ne dolazi do gubitka hranjivih elemenata ispiranjem ili fiksacijom u tlu, jer je njihova glavna karakteristika ravnomjerno otpuštanje hraniva prema potrebama biljke.

Sva su gnojiva organskog porijekla, a baza im je agrogel, goveđa koža, perje, kopita i rogovi stoke. Zbog baze agrogela, hraniva se sporo otpuštaju, što je osobito važno za dušik koji je vrlo nestabilan u tlu. Prednost im je da ne degradiraju tlo, ne zagađuju podzemne vode nitratima te popravljaju mikrobiološka svojstva tla.

U ponudi nalaze se i mala pakiranja gnojiva, dostupna u kanticama od 4 ili 5 kilograma. Osim u malim pakiranjima, gnojiva su kao i do sada dostupna u pakiranjima od 25 kilograma, a oblik granule ih čini pogodnim za aplikaciju.

Bogat asortiman gnojiva za osnovnu i proljetnu prihranu

Tvrtka Pro-eco iz asortimana ILSA nudi različite formulacije NPK gnojiva Proeco 21 NPK, Proeco 5:10:10, Progress Micro 6:5:13, Ennekappa 7:0:21, Granosano Evo 6:16:0.

U ponudi se nalazi i dušična prihrana Fertorganico 11, Fertil Supernova 12,5, Professional N te dušično gnojivo koje u sebi sadrži 20% pogače Neem ulja. Ilsaneem djeluje odbijajuće na preko 200 zemljišnih štetnika.

Kod nedostatka željeza idealna je aplikacija gnojiva Gradual 25 Fe koje uz 5% željeza sadrži i 6% dušika. 

U asortimanu Pro-eca nalaze se i ekološka peletirana gnojiva StyriaFert austrijskog proizvođača Agro Power: StyriaFert N+, StyriaFert Veggie, StyriaFert Powerkorn, StyriaFert NP, StyriaFert NPK.

StyriaFert gnojiva pogodna za kisela tla

StyriaFert N+ je organsko dušično gnojivo s 13% dušika uz dodanih 2% kalcija te zadovoljava proizvodnju po Demeter smjernicama. Proizvodnja po Demeteru zadovoljava i StyriaFert Veggie NPK formulacije 5:2:2 koje je 100% biljnog podrijetla i sadrži kakao ljuske koje imaju odbijajuće djelovanje na zemljišne štetnike čime umanjuju štete kod njihovih napada. 

StyriaFert Powerkorn je formulacije 7,5:11:0,2 s dodanih 12% kalcija. StyriFert NPK je formulacije 8:6:7 s dodanih 8% kalcija, dok je StyriaFert NP formulacije 10:8:0,5 s dodanih 8% kalcija.

Sva StyriaFert gnojiva sadrže dodani kalcij što ih čini pogodnim za primjenu na kiselim tlima. Uloga kalcija je održavanje pH reakcije tla i time indirektno utječe i na raspoloživost drugih hraniva u tlu. Tla siromašna kalcijem često imaju nisku pH vrijednost što se, ovisno o sorti i vrsti, nepovoljno odražava na rast i razvoj biljke.

Aktivirajte mikroorganizme i nastanak humusa

StyriaFert gnojiva pakirana su u vrećama od 25 kilograma, a oblik granule ih čini pogodnim za aplikaciju postojećom agrotehnikom. Gnojiva su vrhunske kvalitete, uz brojne prednosti od kojih posebno ističemo povećanje plodnosti tla, povećanje prinosa, poboljšanje strukture tla. Primjenom StyriaFert gnojiva aktiviraju se mikroorganizmi te se potiče nastanak humusa. Ovisno o vlažnosti tla i vremenskim uvjetima, hraniva su biljci dostupna nakon 7-14 dana.

Sva gnojiva iz asortimana Pro-eca vrhunske su kvalitete, jednako su pristupačna profesionalnim korisnicima kao i hobistima, a s obzirom na odnos hraniva i samu cijenu gnojiva, broj zadovoljnih kupaca Pro-eca svake se godine povećava. Naime, po kilogramu hraniva (dušik, fosfor, kalij), Pro-eco gnojiva imaju najnižu cijenu. Visok udio hraniva smanjuje količinu gnojiva koja se treba unositi u tlo. Sva gnojiva iz Pro-eco asortimana posjeduju sve potrebne certifikate za ekološku profesionalnu proizvodnju.

Za dodatna pitanja vezana uz gnojiva i njihovu primjenu, kao i za prijedloge gnojidbe obratite se Pro-eco timu na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Pro-eco Ekološka proizvodnja ILSA gnojiva NPK StyriaFert


Partner

Pro-eco d.o.o.

Varaždinska 40c, 42220 Novi Marof, Hrvatska
tel: 042/408-560, e-mail: proeco@proeco.hr web: https://www.proeco.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

I mi mali vinogradari, štujemo Sv. Vinka.. Tako smo ja i suprug obišli vinograd, zalili ga vinom, darovali kobasicom i špekom i napravili prvi rez.. Sad kako Bog da..!!