Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

 • Colić-Trade
 • 14.10.2019. 16:30

Potaknite organski život tla Unimer gnojivima i Mikorizom te ostvarite potporu u IAKS mjeri 10

IAKS tip operacije 10.1.15. potiče proizvođače višegodišnjih nasada na korištenje gnojiva koja imaju dozvolu u ekološkoj proizvodnji. Iznos potpore iznosi 563,23 eura po hektaru.

Foto: Depositphotos/deyangeorgiev2
 • 1.222
 • 80
 • 0

Uzastopnim unošenjem mineralnih gnojiva bez dodavanja organskog gnojiva, tlo postupno gubi organsku tvar i mikrobiološku aktivnost što dovodi do propadanja strukture tla. Tlo postaje kompaktno, zbijeno, smanjene mikrobiološke aktivnosti te nema sposobnost zadržavati vodu i hranjiva. S obzirom na to da je tlo živo te u njemu obitavaju insekti, gujavice, alge, bakterije i gljive, međusobni odnos tih živih organizama doprinosi razgradnji organskih komponenti tla. Unošenjem organskog gnojiva povećava se organska tvar u tlu, tla su prozračnija i rahlija, zadržavaju više vlage i pogodnija su za razvoj i aktivnost "živih" organizama u tlu.

Također, unošenjem organskih gnojiva aktiviraju se mikroorganizmi te se potiče zdraviji razvoj korijena biljaka. Organska gnojiva dizajnirana su za potrebe poljoprivrede s održivim pristupom kako bi se zadovoljile potrebe ishrane biljka, koristeći na prirodan način obnovljive izvore u tlu.

Ostvarite potporu u IAKS mjeri 10

IAKS mjera 10, odnosno tip operacije 10.1.15. "Primjena ekoloških gnojiva u višegodišnjim nasadima" potiče proizvođače višegodišnjih nasada na korištenje gnojiva koja imaju dozvolu u ekološkoj proizvodnji. Iznos potpore iznosi 563,23 eura po hektaru, stoga iskoristite tu mogućnost.

Korisnici potpore su poljoprivrednici i grupe poljoprivrednika, upisani u Upisniku poljoprivrednih gospodarstava, čije su površine i/ili životinje registrirane u odgovarajućim registrima.

Mikoriziranje nasada

Kako bi pospješili rast i razvoj biljaka, osim podizanjem sadržaja organske tvari, jedna od najboljih opcija je mikoriziranje nasada.

Prirodno prisutna mikoriza u tlu konstantno se smanjuje i uništava zbog prekomjerne upotrebe mineralnih gnojiva, pesticida i sterilizacije tla. Mikorizne gljivice su korisne gljivice koje apsorbiraju hranjive tvari iz tla te pomažu biljkama oduprijeti se štetnim patogenim mikroorganizmima i suši. Mikorizne gljive mobiliziriraju i translociraju hranjiva kao što su dušik, fosfor, kalcij, kalij, cink i druge mikroelemente.

Mycogel- najbolje mikorize u gelu dostupne na našem tržištu

U ponudi tvrtke Colić Trade možete pronaći MYCOGEL - ekskluzivni Kimitecov patent registriran u svijetu, koji sadrži inokulat gljive mikorize (Rhizophagus irregularis) u obliku gela formuliran u sterilnim uvjetima za savršenu i učinkovitu primjenu irigacijom.

Ovo što MYCOGEL čini toliko posebnim od ostalih preparata na tržištu je:

 • mogućnost primjene putem fertirigacije
 • potvrda o čistoći proizvoda (ne sadrži prisustvo drugih mikroorganizama)
 • kratko vrijeme kolonizacije
 • polutekući gel proizveden u "in vitro" uvjetima patentiran od Španjolskog vijeća za znanstvena istraživanja,
 • homogena smjesa koja ne sadrži čestice gline

Preporučena i najučinkovitija primjena gnojiva:

 • fertirigacija 1 l/ha, samo jedna aplikacija tijekom presađivanja
 • umakanje presadnica u otopinu 1 ml/l vode
 • natapanjem - za više godišnje nasade bez fertirigacije

*nakon što je boca otvorena, potrebno ju je držati na hladnom mjestu i upotrijebiti u roku od 3 dana!

Odaberite kvalitetno peletirano organsko gnojivo

Kombiniranjem organskih gnojiva i mikorize stvara se tlo najpovoljnije strukture, a biljke koje rastu u takvom mediju maksimalno usvajaju hranjiva. 
Kako bi bili sigurni da vaš trajni nasad dobiva najkvalitetnije peletirano organsko gnojivo koje ne sadrži sjeme korova i patogene organizme, odaberite Unimer - organska gnojiva vrhunske kvalitete.

Već 7-10 dana nakon gnojenja hraniva su dostupna korijenu sadnice, a glavna im je karakteristika ravnomjerno otpuštanje hraniva prema potrebama biljke. Gnojiva su dostupna u pakiranjima od 25 kg i jumbo vrećama od 500 kg. Oblik granula pogodan je za aplikaciju rasipačem i deponatorima. BIO UNIMER gnojivo nema neugodan miris jer je termički obrađeno na temperaturi od 70°C.

Iz Colić Tradea preporučuju korištenje sljedećih gnojiva:

 • ARMONY S - organsko gnojivo s dodatkom Mg i S koji su prisutni u prirodnom obliku. Preporučuje se primjena 400-700 kg/ha.
 • SUPERSTALLATICO - poboljšivač od goveđeg i konjskog gnoja. Preporučuje se primjena 1.500-2.000 kg/ha.
 • MICROSOL FERROMAX - sadržava željezo i sumpor, bor i cink. Preporučuje se primjena 500-800 kg/ha.
 • MICROLIFE - gnojivo s dodatkom mikoorganizama Trichoderma, Pseudomonas, Bacillus megaterium, Amyloliquefaciens i Aspergilus niger u obliku spora i živih stanica. Preporučuje se primjena 1.500-2.500 kg/ha
 • BACCHUS S - sadržaj NPK u omjeru 1:2:4,6 zadovoljava potrebe ekološkog vinograda. Preporučuje se primjena 400-700 kg/ha
 • ENDURANCE N7 - gnojivo namijenjeno potpunom moduliranom otpuštanju dušika. Preporučuje se primjena 500-1000 kg/ha.

Colić Trade ekskluzivni je distributer BIO UNIMER gnojiva, a u ponudi možete pronaći liniju gnojiva koja su dozvoljena u ekološkoj poljoprivredi. BIO UNIMER gnojivo ima sve certifikate DNV-GL kuće!

Za više informacija o gnojivima, obratite se tvrtki Colić Trade na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Colić Trade MYCOGEL UNIMER gnojiva Organska gnojiva IAKS mjera 10 Ekološka proizvodnja


Partner

Colić-Trade d.o.o

Radovanova 22, 23210 Biograd na moru, Hrvatska
tel: 0994496404, e-mail: info@colic.hr web: http://www.colic.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Napetost raste, oklopna vozila štite tržnicu, EU nudi dva rješenja?

Još ih je više na ulicama. Napetost između prosvjednika i policije u Francuskoj raste. Tamošnja je vlada u srijedu poslala oklopna vozila da zaštite veleprodajnu tržnicu...

Više [+]