Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pro-eco
  • 01.10.2018. 12:00

Poljoprivrednici iz Pitomače i okolice naučili: Zašto odabrati Pro-eco gnojiva?

50-ak ekoloških, ali i konvencionalnih poljoprivrednika koji su se okupili u Pitomači čuli su novosti, više o primjeni, ali i razloge zašto koristiti proizvode poznate tvrtke iz Novog Marofa koja nudi profesionalne ekološke preparate za biljnu proizvodnju!

Foto: Pro-eco
  • 1.129
  • 80
  • 0

Ugodno, zanimljivo i edukativno druženje za više od 50-ak ekoloških, ali i konvencionalnih poljoprivrednika koji su se okupili u Pitomači, održalo se sredinom rujna, kako bi na seminaru tvrtke Pro-eco čuli novosti, više o primjeni, ali i razloge zašto koristiti proizvode poznate tvrtke iz Novog Marofa koja nudi profesionalne ekološke preparate za biljnu proizvodnju. 

Kako navode iz Pro-eca, organska poljoprivrede je jedna od najbrže rastućih grana u prehrambenom sektoru, a podaci govore da svakodnevno tisuće ljudi diljem svijeta počinju konzumirati organski proizvedenu hranu. U prilog navedenoj činjenici ide i povećanje broja ekoloških proizvođača u RH, čiji broj se u posljednjih nekoliko godina udvostručio. Svaki ekološki osvješteni proizvođač mora imati i tvrtku koja može stajati iza njega i pružiti mu potpunu pomoć od obrade tla do ubiranja prvih plodova. Tvrtka Pro-eco prepoznala je važnost organskog uzgoja za razvoj hrvatske poljoprivrede te ponudila širok asortiman proizvoda za organsku proizvodnju.

vf
Seminar u Pitomači

Za uspješnu proizvodnju

Na ovogodišnjem seminaru predstavnici tvrtke ILSA, jednog od najvećih europskih i svjetskih proizvođača gnojiva sa sporim otpuštanjem dušika, a s kojima tvrtka Pro-eco usko surađuje, bili su na raspolaganju poljoprivrednicima za sva pitanja kojih nije nedostajalo. Jasan je to pokazatelj kako interes za ekološku proizvodnju postoji, te iako takva proizvodnja pronalazi sve više poklonika, ona nije nimalo jednostavna. Stoga je bitno imati dobrog saveznika.

Pro-eco ovdje jamči svojim kupcima, voćarima, vinogradarima, maslinarima, ratarima, povrćarima, i svim drugima kvalitetne i provjerene proizvode. 
Bilo da se radi o osnovnoj gnojidbi (NPK), dušičnoj prihrani, potrebama za mikro i makroelementima, ali i mikrobiološkim gnojivima, Pro-eco ima zaista reprezantativnu paletu proizvoda. Osim toga, u tvrtki se mogu nabaviti poboljšivači tla, biocidi, entomopatogene nematode, sredstva za zaštitu, ojačivači bilja, te pomoćna sredstva, ali i travne smjese.

Gnojiva i biostimulatori

Jedan od prezentiranih proizvoda, Agrogel®, zanimljiv je zbog jednostavnosti upotrebe i visoke učinkovitosti, dobro zadržava vodu, a dolazi u tri različite granulacije; kao granule, mikrogranule i prašak. Ovo 100% iskoristivo gnojivo otpušta hraniva kad to zaista treba, te na taj način sprječava i ispiranje hraniva koja se otpuštaju čak 180 dana, biljka ga usvaja na temperaturama većim od 8,5 stupnjeva Celzijevih, a pokusi s kukuruzom pokazali su visoku učinkovitost i rezultate kod prinosa zrna. 

vf
Učinak Agrogela

Tako je kod primjene Fertorganica koji se koristi u kulturama koje imaju dulju vegetaciju zabilježen prinos zrna od 13,51 t/ha, dok je u kontroli s ureom taj prinos bio 10,75 t/ha, no iskoristivost Agrogela je 100%, dok kod uree iskoristivost (IEA) iznosi 66,9. Fertil Supernova se preporuča kod kultura kraće vegetacije, te je odmah dostupan biljci. Kako znati koliko gnojiva koristiti? Najbolji i najispravniji način jest donjeti odluku nakon analize tla, ali i potrebama svake biljke.

OPG Radić Robert tri godine surađuje s Pro-ecom

Na seminaru se moglo čuti i o Proeco 5:10:10 organskom mineralnom gnojivu, koje vrlo brzo oslobađa dušik i minerale, ne degradira humus, te kao i ostala gnojiva iz asortimana Pro-eca popravlja mikrobiološka svojstva tla. Hraniva se otpuštaju 90 dana. Progress Micro 6:5:13 stimulira hranjivost tla, te daje magnezij, sumpor i elemente u tragovima, a svi se elementi otpuštaju ciljano i efikasno tijekom 90 dana. Ovo gnojivo sadrži izbalansiran udio hranjivih tvari za vinograde i voćnjake s velikim potrebama za prihranom.

fv
Pro-eco gnojiva

Jedan od poljoprivrednika koji koristi Pro-eco gnojiva je i OPG Radić Robert iz Pušćine, čiji vlasnik nam je rekao kako s Pro-ecom surađuje oko tri godine, te naglašava da je jako zadovoljan podrškom koju dobiva, te naravno sredstvima koje koristi u svom voćnjaku.

"Iako nisam ekološki proizvođač, mineralna gnojiva zamijenio sam ovim ekološkim. Takva gnojiva bolje djeluju na tlo, koristim dušična i fosforna gnojiva, primjerice Pro-eco 5:10:10 koje ćemo aplicirati u jesen", rekao je Radić, koji uzgaja orahe na oko 10 ha, a planira proširenje proizvodnje.

css
Pro-eco 5:10:10 organsko gnojivo

Biostimulatori i tekuća gnojiva koje proizvodi tvrtka Ilsa, a zastupa Pro-eco, jedinstveni su zbog sirovine i postupka dobivanja, pa valja spomenuti kako gelamin nastaje iz kolagena iz goveđe kože (tzv. wet blue) enzimatskom hidrolizom enzima iz prehrambene industrije, a kontrolira se cijeli proces, dok je konačna kvaliteta standardizirana. Kao prednosti biostimulatora i tekućih gnojiva navodi se visoka učinkovitost, mogućnost odvajanja mjesta primjene (lokalizirana i ciljana primjena), te svakako povećanje prinosa i kvalitete, čak i kod stresnih uvjeta.

Za više informacija obratite se tvrtki Pro-eco na jedan od niže navedenih kontakata.

Autor: Ivan Stupnišek, mag.ing.agr. 


Tagovi

Pro-eco Gnojiva ILSA Seminar Pitomača Ekološka proizvodnja Biostimulatori


Partner

Pro-eco d.o.o.

Varaždinska 40c, 42220 Novi Marof, Hrvatska
tel: 042/408-560, e-mail: proeco@proeco.hr web: https://www.proeco.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs