Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Colić-Trade
  • 13.02.2019. 10:30

Poboljšajte kvalitetu tla u masliniku i vinogradu peletiranim eko gnojivima

Kako bi bili sigurni da vaš trajni nasad dobiva najkvalitetnije peletirano organsko gnojivo koje ne sadrži sjeme korova i patogene organizme, odaberite Unimer - organska gnojiva vrhunske kvalitete.

Foto: Depositphotos/ahunjet
  • 1.479
  • 43
  • 0

Uzastopnim unošenjem mineralnih gnojiva bez dodavanja organskog gnojiva, tlo postupno gubi organsku tvar i mikrobiološku aktivnost što dovodi do propadanja strukture tla. Tlo postaje kompaktno, zbijeno, smanjene mikrobiološke aktivnosti te nema sposobnost zadržavati vodu i hranjiva. 

Tla koja sadrže više organske materije prozračnija su i rahlija te zadržavaju više vlage. Također, unošenjem organskih gnojiva aktiviraju se mikroorganizmi te se potiče zdraviji razvoj korijena biljaka.

Organska gnojiva koja se koriste za popravljanje količina hraniva u tlu pretežito su životinjskog podrijetla, a poznata su kao "kompletna" jer sadrže mnogo organske tvari. Dizajnirana su za potrebe poljoprivrede s održivim pristupom kako bi se zadovoljile potrebe ishrane biljka, koristeći na prirodan način obnovljive izvore u tlu. 

Kako zima utječe na već unesene količine peletiranog organskog gnojiva u tlu?

Kada nastupe niske temperature, dolazi do smanjivanja mikrobiološke aktivnosti tako da se organska hraniva vežu za kompleks tla. Vezivanjem hraniva postaju nedostupna korijenu biljka i miruju dok ne nastupi toplije vrijeme te krene mikrobiološka aktivnost. Ovo svojstvo organskog gnojiva sprječava ispiranje i gubitak hranjiva iz zemljišta.

Maslina je poznata po svojoj otpornosti i može doživjeti preko dvjesto godina čak i ako se uzgaja na tlima koja su loše kvalitete. Iako ima vrlo razgranato i jako korijenje, rodnost masline koja se uzgaja na neadekvatnom tlu niža je nego na stablima koja se uzgajaju u tima bogatima organskom tvari. Zbog nedostatka hraniva stabla su slabe bujnosti, jednogodišnji izbojci su kratki što ima utjecaj na  cvatnju i zametanje plodova. Preporučuje se gnojidba peletiranim organskim gnojivima od jeseni pa sve do proljeća.

Gnojidbu vinograda organskim gnojivima preporučuje se obaviti početkom ožujka. U ovim rokovima gnojidbe peletiranim organskih gnojivom opskrbljujete vinograd hranivima u pravo vrijeme (u fazi intenzivnog porasta izboja).

BIO Unimer gnojiva u eko poljoprivredi

Colić-Trade ekskluzivni je distributer BIO Unimer gnojiva, a u ponudi možete pronaći liniju gnojiva koja su dozvoljena u ekološkoj poljoprivredi. BIO UNIMER gnojivo ima sve certifikate DNV-GL kuće!

Primjenom BIO Unimer organskih peletiranih gnojiva s izuzetno visokim sadržajem organske tvari i hranjiva pokrivaju se potrebe kultura, a ujedno zadovoljava interes poljoprivrednika za zaštitom okoliša.

Već 7-10 dana nakon gnojenja hraniva su dostupna korijenu sadnice, a glavna im je karakteristika ravnomjerno otpuštanje hraniva prema potrebama biljke. Gnojiva su dostupna u pakiranjima od 25 kg i jumbo vrećama od 500 kg. Oblik granula pogodan je za aplikaciju rasipačem i deponatorima. BIO UNIMER gnojivo nema neugodan miris jer je termički obrađeno na temperaturi od 70°C.

Kako bi bili sigurni da vaš trajni nasad dobiva najkvalitetnije peletirano organsko gnojivo koje ne sadrži sjeme korova i patogene organizme, odaberite Unimer - organska gnojiva vrhunske kvalitete.

Colić-Trade vam preporuča korištenje sljedećih gnojiva:

  • ARMONY S - organsko gnojivo s dodatkom Mg i S koji su prisutni u prirodnom obliku. Preporučuje se primjena 400-700 kg/ha.
  • SUPERSTALLATICO - poboljšivač od goveđeg i konjskog gnoja. Preporučuje se primjena 1500-2000 kg/ha.
  • MICROSOL FERROMAX - sadržava željezo i sumpor, bor i cink. Preporučuje se primjena 500-800 kg/ha.
  • MICROLIFE - gnojivo s dodatkom mikoorganizama Trichoderma, Pseudomonas NAS, Bacillus megaterium, Amyloliquefaciens i Aspergilus niger u obliku spora i živih stanica. Preporučuje se primjena 1500-2500 kg/ha
  • BACCHUS S - sadržaj NPK u omjeru 1:2:4,6 zadovoljava potrebe ekološkog vinograda. Preporučuje se primjena 400-700 kg/ha
  • ENDURANCE N7 - gnojivo namijenjeno potpunom moduliranom otpuštanju dušika. Preporučuje se primjena 500-1000 kg/ha.

Za više informacija o organskim gnojivima, obratite se tvrtki Colić-Trade na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Colić-Trade Ekološka proizvodnja Organska gnojiva Vinograd Masline Peletirano gnojivo BIO Unimer


Partner

Colić-Trade d.o.o

Radovanova 22, 23210 Biograd na moru, Hrvatska
tel: 0994496404, e-mail: info@colic.hr web: http://www.colic.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]