Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • OPG Eko-Jazo
  • 03.03.2019. 13:30
  • Osječko-baranjska, Ivanovac

OPG Eko-Jazo prerađuje svoje, ali i žitarice drugih eko proizvođača!

Obitelj Jazbec iz Ivanovca u Općini Antunovac prije nekoliko je godina svoju obiteljsku tradiciju bavljena uzgojem ratarskih kultura nadogradila pokretanjem pogona za preradu i pakiranje ekoloških žitarica.

Foto: Pixabay/mari_lazaro
  • 1.269
  • 78
  • 0

Obitelj Jazbec iz Ivanovca u Općini Antunovac prije nekoliko je godina svoju obiteljsku tradiciju bavljena uzgojem ratarskih kultura nadogradila pokretanjem pogona za preradu i pakiranje ekoloških žitarica. Ekološka proizvodnja žitarica OPG-a Eko-Jazo iz Ivanovca u suradnji je s Udrugom Slap predstavljena i na tradicionalnom Zelenom četvrtku na osječkoj gornjogradskoj tržnici.

Iako će Hrvatska u srpnju zaokružiti šestogodišnje članstvo u EU, njeni građani još uvijek značajno zaostaju za europskim prosjekom u potrošnji ekoloških proizvoda. U hrvatskoj košarici eko proizvodi zauzimaju svega trećinu onoga što nudi prosječna europska košarica.

Otkupljuju od drugih eko proizvođača

Josip Mihaljević, predstavnik OPG Eko-Jazo iz Ivanovca ispričao je kako danas njihov pogon intenzivno radi: "Imamo paletu od 50-ak proizvoda, prerađujemo sve žitarice koje smo mi sami i proizveli, odnosi se na soju i kukuruz, a za potrebe prerade otkupljujemo ekološke žitarice od ostalih ekoloških proizvođača u našoj okolini. Prije tri godine je ostvarili smo suradnju s dm-om. Prepoznali su kvalitetu i hrvatski proizvod. 

Ivan Jazbec, pionir eko proizvodnje: Ljudi su nas u početku ismijavali i govorili da smo se vratili u prošlost

Radimo 50-ak hektara vlastitog zemljišta. Nadam se da će kapacitet prerade biti sve veći, da će biti veća i mogućnost otkupa i da će sve više proizvođača moći raditi ugovorno za nas."

Više pogledajte u videoprilogu:


Tagovi

Ekološka proizvodnja Eko Jazo Eko Jazbec Ekološke žitarice Zeleni četvrtak


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Svi su uranili ove godine.