Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Njemačka poljoprivreda
  • 02.03.2017. 18:00

Njemačka širi površine pod organskim uzgojem

Njemački ministar poljoprivrede predstavio je buduću strategiju za razvoj organske poljoprivrede!

Foto: Biofach
  • 2.353
  • 371
  • 0

Christian Schmidt, njemački ministar poljoprivrede na najvećem eko sajmu u Njemačkoj BioFach predstavio je plan za razvoj budućnosti organske poljoprivrede. Na gotovo 100 stranica nalaze se mjere i ciljevi kako pogurati razvoj organskog sektora u toj zemlji, piše organic-market info.

Ministar je potvrdio da je cilj povećavanje površina pod organskom proizvodnjom sa 6 na 20%. To će se financirati sa 30 milijuna eura godišnje. Kultivacija i prerada proteinskih žitarica kao što su soja, mahunarke, grašak nastavit će se poticati sa 6 milijuna eura godišnje.

No, svaki proizvođač bi trebao odlučiti koji oblik poljoprivrede želi provoditi, rekao je ministar, iako je važno izbjeći logiku "enormnih prinosa". Strategija uključuje mjere koje bi trebale dovesti do jače prepoznatljivosti organskih proizvoda na tržištu, a tu je i velik potencijal gastronomije. Planira se i pojednostavljenje procedure odobravanja sjemena.

Foto: Biofach


Tagovi

Njemačka Eko poljoprivreda Organska poljoprivreda


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]