AgroKlub.com

\

Eko proizvodnja

Dobrodošli na AgroKlub.com!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.com » Eko proizvodnja » Na prirodan način očuvajte uskladištene žitarice

Na prirodan način očuvajte uskladištene žitarice

Pro-eco

Na prirodan način očuvajte uskladištene žitarice

Datum: 17.07.2017. 18:00

Kategorija:

Eko proizvodnja

U današnje je vrijeme sve uočljiviji velik problem sa skladišnim štetnicima te je otežano kvalitetno suzbijanje istih. Pro-eco ima riješenje!

U današnje je vrijeme sve uočljiviji velik problem sa skladišnim štetnicima. Razlog tome mogu biti toplije zime i ljeta pa se javlja veći broj generacija ovih štetnika. Ujedno je i problem vezan uz neadekvatne skladišne prostore u kojima se vrlo teško provode preventivne mjere (higijena), a samim tim otežana je mogućnost kvalitetnog suzbijanja ovih štetnika.

Prirodan i netoksičan prah

Silico-Sec® je ekološki siguran i netoksičan prah namijenjen suzbijanju skladišnih štetnika, kukaca (žižaka - Sitophilus spp., žitnog kukuljičara - Rhyzopertha dominica, brašnara - Tribolium spp., surinamskog brašnara - Oryzaephilus surinamensis, moljca - Ephestia spp.) i grinja na uskladištenim žitaricama i uljanoj repici, u praznim ili punim skladištima te mlinovima. Djeluje tako da ošteti vanjski voštani sloj insekta kojeg tretiramo, što rezultira dehidracijom i smrću štetnika. Primjenjuje se preventivno i kurativno pri čemu treba kontrolirati vlagu i temperaturu.
Sastoji se od 100% dijatomejske zemlje koja u sebi sadrži silicij dioksid. Spada u skupinu akaricida i insekticida. Vrhunski i potpuno je prirodan i netoksičan.


Žižak

Načini tretiranja

Izravna primjena na žitarice:

  • Na uskladištenim žitaricama preventivno (prije pojave štetnika) u količini 1kg/t
  • Na uskladištenim žitaricama kurativno (nakon pojave štetnika) u količini 2 kg/t

Broj primjena: 1 godišnje
Strojem za primjenu pesticida u obliku prašiva ili ručnim posipavanjem kod uskladištenja na pokretnoj traci (ubacivanjem u žitarice u pokretu).
Vrijeme primjene: kod uskladištenja, tijekom prebacivanja ili kod opasnosti od napada
Tretiranje površina: nanijeti na suha, čista i prazna skladišta.

U praznim skladištima 1 kg/100m² (10 g/m²)
Broj primjena: 10 puta godišnje
Primjenjuje se strojem za primjenu pesticida u obliku prašiva (pištolj za zaprašivanje s kompresorom ili pokretnim motorom) prije uskladištenja, preventivno ili kurativno
U mlinovima, silosima i plodnim skladištima 1 kg/100 m²
Broj primjena: 12 puta godišnje
Strojem za primjenu pesticida u obliku prašiva (pištolj za zaprašivanje kompresorom ili pokretnim motorom), preventivno i kurativno.


Moljac

Vlažnost zrna žitarica ne smije biti veća od 14%, dok vlažnost uljane repice ne smije biti veća od 7,5%. Važno je prije primjene skladišta dobro očistiti. Na površini žitarica preparat ostavlja bijelu boju što u konačnici nimalo ne utječe na boju brašna kao ni na kvalitetu konačnog proizvoda. Silico-Sec® se koristi u integriranom i u ekološkom uzgoju. Skladištenje je, ukoliko je pravilno, u suhim i mračnim skladištima u originalnoj ambalaži, neograničeno.
Za sve dodatne informacije o primjeni i djelovanju Silico-Sec®-a obratite tvrtki Pro-eco na jedan od navedenih kontakata.

Foto: pixabay/skeeze; Josch13


Pro-eco d.o.o.

Sponzorirani članak
Pro-eco d.o.o.
Novi Marof, Hrvatska
tel: 042/408-560
e-mail: proeco@proeco.hr , web: www.proeco.hr

Broj pregleda članka: 1930; Uspješnost članka: 156.5

Tagovi: Skladištenje, Kukci, Insekticidi, Štetnici, Grinje, Eko, Akaricidi, prirodno, netoksično

Ključne riječi članka: na, prirodan, nacin, ocuvajte, uskladistene, zitarice, štetnika, kurativno, primjena, skladištima, preventivno, primjenu, strojem, pesticida, obliku, uskladištenja, prašiva, godišnje, prije, žitaricama, uskladištenim, silico, prirodan, žitarice, netoksičan, sec®, obliku prašiva, primjenu pesticida, broj primjena, uskladištenim žitaricama, silico sec®, obliku prašiva pištolj