Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lokvina
  • 05.12.2019. 09:00

Lokvina: Na vrhu s najboljim ekološki certificiranim sjemenom, garantirano bez GMO

Tvrtka Lokvina u ponudi ima sjeme povrća, začinskog bilja i cvijeća, sjeme za naklijavanje i uzgoj mikrozelenja, sjeme djetelina, trava i djetelinsko travnih smjesa, sjeme za zelenu gnojidbu te sjeme kukuruza za stočnu i ljudsku ishranu, sjemenski krumpir i lučice raznih sorti, a sve to s ekološkim certifikatom!

Foto: Depositphotos/budabar
  • 1.987
  • 280
  • 0

U ekološkoj poljoprivredi vrlo je važno koristiti zdravo, čisto i netretirano ekološko sjeme kako bi uzgojili biljke otpornije na bolesti i štetnike te osigurali bolju kvalitetu proizvoda uz više prinose. Bez eko sjemena nema ni eko proizvoda - svi proizvođači ekološke hrane i krmiva dužni su u proizvodnji koristiti eko sjeme ako je dostupno.

Tvrtka Lokvina d.o.o. za ekološku poljoprivredu od 2013. pruža podršku ekološkim proizvođačima u nabavi potrebnih repromaterijala, prvenstveno sjemenske robe vrhunske kvalitete s ekološkim certifikatima. Obrađuju nekoliko hektara zemljišta u Istarskoj županiji po biodinamičkoj metodi te su član Međunarodne federacije pokreta ekološke poljoprivrede IFOAM.

Jedini su ekološki certificirani dobavljač sjemena u Hrvatskoj, a u ponudi imaju isključivo sjemenski materijal s ekološkim certifikatima. Većina sjemena u ponudi ima i dodatne certifikate, npr. biodinamički Demeter certifikat.

sc
Bez eko sjemena nema ni eko proizvoda (foto: Pixabay/StockSnap)

Sjeme garantirano bez GMO-a, visoke klijavosti i čistoće

Kako je u Hrvatskoj ekološko sjemenarstvo tek na početku razvoja, tvrtka Lokvina surađuje s najboljim europskim proizvođačima ekološkog sjemena, a njihove travne smjese miješaju se u najvećoj ekološkoj mješaoni sjemena u Njemačkoj. Svi proizvođači su male tvrtke ili zadruge s brojnim kooperantima - malim poljoprivrednicima.

Lokvina vam može pomoći da uzgojite ili razvijete kvalitetne ekološke proizvode te da ih plasirate na svjetsko tržište.

U ponudi imaju sjeme povrća, začinskog bilja i cvijeća, sjeme za naklijavanje i uzgoj mikrozelenja, sjeme djetelina, trava i djetelinsko travnih smjesa, sjeme za zelenu gnojidbu te sjeme kukuruza za stočnu i ljudsku ishranu, sjemenski krumpir i lučice raznih sorti, a sve to s ekološkim certifikatom te svim ostalim certifikatima za sjemensku robu, garantirano bez GMO-a, visoke klijavosti i čistoće.

vd
U ponudi imaju i sjeme za uzgoj mikrozelenja (foto: Pixabay/Shutterbug75)

Sjeme u njihovoj ponudi sadrži najbolje iz roditeljskih biljaka uzgojenih na ekološki način - otpornije je na vremenske uvjete i štetnike i ima veću energiju klijanja nego konvencionalno sjeme.

Pronađite sjeme zaboravljenih ili egzotičnih sorti

Vrlo širok izbor starih i poznatih sorti, kao i onih već zaboravljenih i pomalo egzotičnih, naći ćete na njihovom web shopu. Nude razne veličine pakiranja, za male vrtlare i profesionalne proizvođače. Ako tražite neko posebno sjeme i ne pronalazite ga u ponudi, potražit će ga za vas. 

Lokvina vam može pomoći da uzgojite ili razvijete kvalitetne ekološke proizvode te da ih plasirate na svjetsko tržište. Organiziraju i sudjelovanje na eko-sajmovima, razna predavanja, seminare i radionice o ekološkoj poljoprivredi, čuvanju i proizvodnji sjemena i slično te studijske posjete na druga imanja koja se bave ekološkom poljoprivredom u EU.

Obratite im se za savjete o sjemenskoj robi, tehnologiji proizvodnje, agrotehničkim mjerama u eko proizvodnji te stavljanju eko proizvoda na tržište. Tim stručnjaka i agronoma pomoći će vam da optimizirate proizvodnju i prodaju.

Za više informacija obratite se tvrtki Lokvina na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Lokvina Ekološka proizvodnja Certificirano sjeme


Partner

Lokvina d.o.o.

Radnička 15, 40000 Savska Ves (Grad Čakovec), Hrvatska
e-mail: info@lokvina.hr web: http://lokvina.hr/