Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BIOinput
  • 08.06.2018. 12:00

Kako oporaviti biljke nakon nepovoljnih uvjeta?

Na mjestima na kojima dođe do oštećenja stvaraju se otvori za gljivice i bakterije, stoga je jako važno da nakon tuče ili nevremena biljkama te rane što prije saniramo da smanjimo potencijal bolesti!

Foto: Bigstockphoto/Photozi
  • 4.432
  • 202
  • 0

Lipanjsko vrijeme može biti varljivo pa stoga ponekad visoke temperature, koje su same po sebi nepovoljne za biljke, prati neugodno nevrijeme ponekad čak i s tučom. Često se pitamo kako da smanjimo ozljede nastale nakon tuče ili drugih mehaničkih oštećenja i zašto ih uopće trebamo sanirati. Naime, na mjestima na kojima dođe do oštećenja stvaraju se otvori za gljivice i bakterije. Stoga je jako važno da nakon tuče ili nevremena biljkama te rane što prije saniramo da smanjimo potencijal bolesti. Osim toga na mjestima gdje dođe do oštećenja, biljka više nije u mogućnosti funkcionirati i nesmetano se razvijati i rasti.

Bioinput d.o.o. u svojoj paleti proizvoda nudi čak četiri proizvoda za ovu namjenu: Propoli, Alga Plus, Mikroorganizmi i Lyso Ammin.

Propoli osigurava brzo ozdravljenje rana

Propoli je prirodni ekstrakt koji sadrži isključivo aktivni sastojak propolisa. Propoli učinkovito djeluje kao prirodni ojačivač biljne obrane protiv abiotičkih uzroka kao i protiv gljivičnih i bakterijskih bolesti. Propoli osigurava brzo ozdravljenje rana uzrokovanih rezidbom ili nekim drugim uzrocima te osigurava bolje skladištenje proizvoda. Nadalje, Propoli privlači pčele te na taj način pospješuje oplodnju. Učinkovitost mu je odlična kada se mješa sa bakrom ili drugim fungicidima.

cd
Propoli i Lyso Ammin

Alga Plus je praškasti ekstrakt algi u kombinaciji sa citokininima, betainima, aminokiselinama i kalijem. Dobiven je tretiranjem algi u atoklavu prije nego je nastupila fermentacija. Djeluje tako da stimulira procese rasta, cvatnje te inducira rast korijenovog sustava. Zbog visokog sadržaja kalija koristimo ga folijarno za kvalitetu plodova.

Pripravak kojim povećavate prinose i kvalitetu proizvoda

Lyso Ammin je organsko dušično gnojivo koje sadrži  8% dušika i 33% ugljika. Osim toga, u sebi sadrži aminokiseline biljnog porijekla dobivene enzimatskom hidrolizom. Stimulativno djeluje na enzimatske procese u biljci ubrzavajući metabolizam biljaka. Povećava prinose i kvalitetu proizvoda. Aminokiseline kao sastavni dio proteina imaju nezamjenjivu ulogu u rastu u razvoju biljka. Obzirom da ih biljka za svoje potrebe sama sintetizira i za to troši energiju, iznimno je važno da ih u stresnim situacijama dodajemo kako bi biljka energiju umjesto na njihovu sintezu usmjerila na drug funkcije važne za nesmetan rast i razvoj.

Jako je važno da nakon tuče ili nevremena biljkama rane što prije saniramo da smanjimo potencijal bolesti!

Mikroorganizmi su mikrobiološki preparat sastavljen od prirodnih sojeva bakterija roda Bacillus i gljiva iz roda Saccharomyces sp. nastao u procesu kontrolirane mikrobiološke fermentacije. Primjenjuju se u konvencionalnoj i ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji, u svim razvojnim fazama, samostalno ili sa redovitim tretmanima ishrane i zaštite.

cd
Lijevo - Mikroorganizmi, sredina - nakupine leda, desno - Alga Plus

Preparat Mikroorganizmi sadrži fitohormone (auksine, giberaline, citokinine), amino i iminokiseline, antioksidanse, vitamine B kompleksa (B1-B12), C, D, E i K, polisaharide, siderofore, enzime i druge metabolite koji imaju snažno stimulativno djelovanje na biljku. Preparat Mikroorganizmi se koriste za jačanje imuniteta i otpornosti biljke na stresne uvjete (oštećenja od tuče, insekata, patogena, hladnoće, visokih temperatura, suše, herbicidnog šoka i drugih negativnih biotskih i abiotskih faktora) preventivno i nakon pojave simptoma.

Svi proizvodi posjeduju dozvolu za korištenje u ekološkoj proizvodnji

Za točne doze i koncentracije obratite se tvrtki BIOinput na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

BIOinput Tuča Led Nepovoljni uvjeti Oporavak biljke Prirodni ojačivač


Autorica

Martina Borić

Više [+]

Martina Borić diplomirala je Zaštitu bilja na Agronomskom fakultetu u Zagrebu 2007. godine. Nakon 10 godina provedenih u struci 2017. godine otvara vlastitu firmu za savjetovanje u ekološkoj proizvodnji, te se osim savjetovanja bavi distribucijom i prodajom profesionalnih proizvoda za ekološku proizvodnju. "Znanje je moć", moto je kojim se vodi.


Partner

Andermatt BIOinput d.o.o.

Ruđera Boškovića 1/1, 42000 Varaždin, Hrvatska
tel: 042 741 348, e-mail: bioinput@andermatt.hr web: http://www.bioinput.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]