Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pro-eco
  • 06.11.2018. 12:00

Jesenska gnojidba u ekološkoj proizvodnji

Kako bi spremni dočekali jesensku gnojidbu i svojim poljoprivrednim kulturama dali najbolje uvjete za optimalan rast i razvoj, svakako odaberite najbolja ekološka gnojiva na tržištu. 

Foto: Bigstockphoto/lovelyday12
  • 765
  • 57
  • 0

Želite li svojim kulturama dati gnojiva s najvećim udjelom hraniva dostupnim na tržištu, svakako odaberite certificirana organska peletirana gnojiva iz Pro-eco asortimana.
Iz ponude izdvajamo gnojiva svjetski poznatog proizvođača ILSA S.p.A. koja su dobivena posebnom tehnologijom enzimatske hidrolize, koja organske izvore dušika pretvara u gnojiva sa sporim otpuštanjem.

Prednosti i različite formulacije gnojiva

Hraniva su već 7-10 dana nakon aplikacije dostupna biljci. Kod ovih gnojiva ne dolazi do gubitka hranjivih elemenata ispiranjem ili fiksacijom u tlu, jer je njihova glavna karakteristika ravnomjerno otpuštanje hranjiva prema potrebama biljke.

Sva su gnojiva organskog porijekla, a baza im je agrogel, goveđa koža, perje, kopita i rogovi stoke. Zbog baze agrogela, hraniva se sporo otpuštaju, što je osobito važno za dušik koji je vrlo nestabilan u tlu. Prednost im je da ne degradiraju tlo, ne zagađuju podzemne vode nitratima te popravljaju mikrobiološka svojstva tla.
Novost u ponudi su i nova – mala pakiranja gnojiva, dostupna u kanticama od 4 ili 5 kilograma. Osim u malim pakiranjima, gnojiva su kao i do sada dostupna u pakiranjima od 25 kilograma, a oblik granule ih čini pogodnim za aplikaciju.

Tvrtka Pro-eco iz asortimana ILSA gnojiva u ponudi ima različite formulacije NPK gnojiva Proeco 21 NPK, Proeco 5:10:10, Progress Micro 6:5:13, Enekappa 7:0:21, Granosano Evo 6:16:0.
U ponudi se nalazi i dušična prihrana Fertorganico 11, Fertil Supernova 12,5, a novost u ponudi je Ilsaneem dušično gnojivo koje u sebi sadrži 20% pogače Neem ulja. Ilsaneem djeluje odbijajuće na preko 200 zemljišnih štetnika.

Profesionalna organska gnojiva s najvećim udjelom hraniva na tržištu
Profesionalna organska gnojiva s najvećim udjelom hraniva na tržištu

Povećanje plodnosti tla

Još jedna od novosti u asortimanu tvrtke Pro-eco su ekološka peletirana gnojiva StyriaFert austrijskog proizvođača Agro Power. U ponudi se nalazi 5 vrsta gnojiva: StyriaFert N+, StyriaFert Veggie, StyriaFert Powerkorn, StyriaFert NP, StyriaFert NPK

StyriaFert N+ je organsko dušično gnojivo s 13% dušika uz dodanih 2% kalcija. Gnojivo zadovoljava proizvodnju po Demeter smjernicama. StyriaFert Veggie NPK formulacije 5:2:2 također zadovoljava proizvodnju po Demeter smjernicama. Gnojivo je 100% biljnog podrijetla i sadrži kakao ljuske koje imaju odbijajuće djelovanje na zemljišne štetnike te umanjuju štete kod njihovih napada. StyriaFert Powerkorn je formulacije 7,5:11:0,2 s dodanih 12% kalcija. StyriFert NPK je formulacije 8:6:7 s dodanih 8% kalcija, dok je StyriaFert NP formulacije 10:8:0,5 s dodanih 8% kalcija.

Sva StyriaFert gnojiva sadrže dodani kalcij što ih čini pogodnim za primjenu na kiselim tlima. Uloga kalcija je održavanje pH reakcije tla i time indirektno utječe i na raspoloživost drugih hraniva u tlu. Tla siromašna kalcijem često imaju nisku pH vrijednost što se ovisno o sorti i vrsti nepovoljno odražava na rast i razvoj biljke.

StyriaFert gnojiva su pakirana u vrećama od 25 kilograma, a oblik granule ih čini pogodnim za aplikaciju postojećom agrotehnikom. Gnojiva su vrhunske kvalitete, uz brojne prednost od kojih posebno ističemo - povećanje plodnosti tla, povećanje prinosa, poboljšanje strukture tla.
Primjenom StyriaFert gnojiva aktiviraju se mikroorganizmi te se potiče nastanak humusa. Ovisno o vlažnosti tla i vremenskim uvjetima, hraniva su biljci dostupna nakon 7-14 dana.

Pro-eco gnojiva vrhunske su kvalitete, jednako su pristupačna profesionalnim korisnicima kao i hobistima, a s obzirom na odnos hraniva i samu cijenu gnojiva, broj zadovoljnih kupaca Pro-eca svake se godine povećava. Naime, po kilogramu hraniva (dušik, fosfor, kalij), Pro-eco gnojiva imaju najnižu cijenu. Visoki udio hraniva smanjuje količinu gnojiva koja se treba unositi u tlo. Sva gnojiva iz Pro-eco asortimana posjeduju sve potrebne certifikate za ekološku profesionalnu proizvodnju.

Za sva dodatna pitanja vezana uz gnojiva i njihovu primjenu, kao i za prijedloge gnojidbe obratite se Pro-eco timu na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Eko proizvodnja Gnojidba Peletirana gnojiva Hraniva Organsko Jesenska gnojidba


Partner

Pro-eco d.o.o.

Varaždinska 40c, 42220 Novi Marof, Hrvatska
tel: 042/408-560, e-mail: proeco@proeco.hr web: https://www.proeco.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo