Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • BIOinput
  • 28.08.2017. 09:00

Jedina gnojiva za eko uzgoj s FIBL certifikatom!

Grena gnojiva jedina su u Hrvatskoj koja posjeduju certifikat organizacije FIBL. Certifikati su priznati u cijeloj EU, uključujući i rigoroznu Švicarsku!

Foto: Goodmoments/bigstockphoto.com
  • 1.399
  • 105
  • 0

U šumi proizvoda koje možemo naći na tržištu, od kvalitetnih i hranjivih do onih manje kvalitetnih i hranjivih, važno je znati što kupujemo i što za naš novac dobivamo.

"Mi u tvrtki Bioinput iz Varaždina ponosni smo što u ovako kratkom roku dokazujemo kvalitetu naših proizvoda", kažu. Još jedna od tih potvrda stiže od švicarskog FIBL-a koji gnojiva iz palete Grena vrednuje vrhunskih certifikatom. To u konačnici znači da su Grena gnojiva rađena po strogim pravilima za ekološku proizvodnju te da se odlikuju vrhunskim kvalitetama i odličnim performansama.

Zašto su Grena gnojiva toliko posebna?

Grena gnojiva jedina su u Hrvatskoj koja posjeduju certifikat organizacije FIBL. Certifikati su priznati u cijeloj EU, uključujući i rigoroznu Švicarsku.

Sva se gnojiva sastoje od dvije komponente: Grena Matrix-a i mineralnih komponenti. Organski Grena Matrix jedinstven je i van konkurencije zato što sadrži amonikiseline i peptidekoji imaju vrlo važnu ulogu u ishrani biljaka i mikroorganizama, što omogućava ujednačeno usvajanje hranljivih elemenata. Zahvaljujući prisustvu huminskih, fulvo i karboksilnih kiselina, Grena eko-proizvodi potiču prirodnu biostimulaciju i formiranje kelatnih oblika oko zone korijenovog sistema biljaka.

Pored sadržaja organskog dušika i mikroelemenata, Grena proizvode također karakterizira sadržaj makroelemenata organskog porijekla, kao što su: fosfor, kao i kalij, kalcij, magnezij, sumpor. Postojanje huminskih i fulvo kiselina u izobilju u kombinaciji sa ovim elementima čine Grena proizvode zaista jedinstvenim.

Sporo oslobađanje - dugotrajna efikasnost

Svi proteini su sastavljeni od aminokiselina, koje su najbolji izvor organskog dušika. Slobodne aminokiseline omogućavaju trenutno oslobađanje organskog dušika, a peptidi i denaturirani proteini osiguravaju dugoročno, sporo oslobađanje (2-6 mjeseci).

Jesen je pravo vrijeme za gnojidbu višegodišnjih kultura i ozimih usjeva. Gnojidba spada u jednu od najvažnijih agrotehničkih mjera.

Kod gnojidbe je važno da biljci nadomjestimo hranjiva koja su iznesena tijekom vegetacijske sezone te ju pripremimo za prezimljavanje. Osim što je gnojidba najvažnija, iznimno je važno kojim gnojivima gnojimo.

Obzirom da na tržištu uistinu možemo naći velik broj svakakvih gnojiva, najjeftinija varijanta često nije najbolja varijanta jer izgubiti godinu dana po pitanju prinosa kod jednogodišnjih kultura ili po pitanju vegetativnog rasta kod višegodišnjih mladih kultura je najskuplja varijanta. Nije svako organsko gnojivo dozvoljeno u ekološkoj proizvodnji te nije svako organsko gnojivo hranjivo.

Postoje organska gnojiva koja sadrže malo hranjivih tvari, i ispadaju jeftinija po vreći, ali u konačnici ispadaju skuplja po hranivima. Najbolje je pronaći optimum, gledati da gnojiva nisu sastavljena samo sa NPK formulacijama nego moraju sadržavati dodatne elemente koje poboljšavaju učinak samog gnojiva. Upravo tako kao Grena gnojiva. Tvornica u kojoj se rade gnojiva stara je 65 godina te konstantno rade na kvaliteti svojih proizvoda.

Gnojidbu najbolje raditi prema analizi tla

Svaki profesionalni proizvođač gleda sastav proizvoda. Važno je kupovati gnojivo sa što većim sadržajem makroelementa zato što na taj način manje puta ulazimo na njivu i manje ju zbijamo, te joj odjednom dajemo dovoljnu količinu hraniva do prve prihrane. Pošto se gnojiva postepeno otpuštaju, vrlo se razlikuju od mineralnih gnojiva kod kojih je proces mineralizacije i dostupnosti biljkama potpuno drugačiji, gdje korištenje organskih gnojiva ima puno više benefita. Gnojidbu je najisplativije planirati prema analizi tla, jer tako jedino možemo znati koliko čega moramo dodati u tlo.

Preporuke za Grena gnojiva

U našoj paleti za jesensku gnojidbu nalaze se gnojiva koja osim NPK formulacije u sebi sadrže mikroelemente (B, Ca, Co, Fe, Mg, Mn, Mo, Cu, Zn), sadrže 18-56% aminokiselina i proteina, peptida, huminskih i fulvo kiselina, kao i karboksilnih kiselina:

  • Grena biobase 3.8.8. gnojivo je koje sadrži odličan omjer NPK, s pojačanim sadržajem fosfora i kalija. Odličan je za jesensku primjenu za višegodišnje i jednogodišnje kulture.
  • Grena life 4.6.10 S + 2 MgO odličan je izbor za višegodišnje kulture koje zahtijevaju više kalija u svojoj ishrani.
  • Grena gran semina 4.10.0 + Zn gnojivo je koje sadrži i cink kao element koji je vrlo važan u ishrani ratarskih kultura.
  • Grena Biotech 3.10.5 S + 2 MgO za zemljišta koja na analizama pokazuju nedostatak fosfora ili za kulture koje imaju izraženu potrebu za fosforom. Gnojiva sa povećanim sadržajem dušika primjenjujemo na proljeće tako da će o njima biti govora u naredno vrijeme.

Sva se gnojiva nalaze u peletama 4 mm ili mikropeletama 2 mm.

Za sve dodatne informacije obratite se na jedan od niže navedenih kontakata. Možete im poslati analizu zemlje i njihovi stručnjaci će vam pomoći oko izračuna količine gnojiva!

Foto: Goodmoments/bigstockphoto.com


Tagovi

BIOinput Ekološka proizvodnja Gnojivo Otpornost Grena Aminokiseline Makroelementi


Partner

Andermatt BIOinput d.o.o.

Ruđera Boškovića 1/1, 42000 Varaždin, Hrvatska
tel: 042 741 348, e-mail: bioinput@andermatt.hr web: http://www.bioinput.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.