Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • KuSshh
  • 13.06.2022. 10:30
  • Primorsko-goranska, Otok Krk

Iza nagrađene rakije od smilja i gina stoje dvije poduzetnice s eko plantažom

Monika Kovač i Nives Matić stvorile su premium liniju prirodne kozmetike za njegu lica, eteričnih ulja, sapuna, kozmetike za kućne ljubimce, sirupa i alkoholnih pića, a neka od njih su odnijela i nagrade.

Foto: Srđan Hulak
  • 2.093
  • 40
  • 0

Dugogodišnje prijateljice i poduzetnice, Monika Kovač i Nives Matić 2015. su godine, zasićene galamom i gradskom bukom, odselile na Krk, kupile zapušteno zemljište i zasukale rukave.

Danas na svojoj plantaži ponosno broje 31.000 četvornih metara površine, 85.000 sadnica i preko 40 različitih biljnih vrsta u ekološkom uzgoju te tridesetak proizvoda pod imenom KuSshh u koje su nastojale pretočiti ono najbolje iz prirode.

Iako je su s proizvodnjom alkoholnih pića krenule pred tek nešto više od pola godine, njihov brend već se može pohvaliti svjetskim priznanjima.

Prvi craft gin s Krka

Prvo je njihova rakija od smilja osvojila zlato na nedavno održanom natjecanju Frankfurt International Trophy u konkurenciji proizvođača žestokih pića iz 50 zemalja svijeta, a potom se i njihov gin vratio s London Spirits Competitiona ovjenčan srebrnom medaljom.

Nagrađeni KuSshh proizvodi

"Ta priznanja najbolja su nam nagrada za uloženi trud, ali i veliki poticaj za dalje. Jako smo ponosne na zlatnu medalju za rakiju od smilja, jer je uistinu jedinstvenog okusa i mirisa, a i smilje je naš zaštitni znak“, izjavile su dodavši da se nadaju da će srebro iz Londona pomoći i da se njihov gin, inače prvi craft s otoka Krka, dodatno istakne na tržištu.

Stvorile vlastitu liniju prirodne kozmetike

Uz već prepoznat gin i rakiju od smilja, ove vrijedne žene proizvode i teranino, pelinkovac, rakije od kadulje i smokve te likere od lavande i crne masline.

Stvorile su i vlastitu premium liniju prirodne kozmetike za njegu lica, zatim liniju eteričnih ulja, sapuna, sirupa te kozmetike za kućne ljubimce. No planovima tu nije kraj. Želja im je nastaviti graditi kvalitetan hrvatski brend, koji će biti cijenjen i od strane inozemnih turista.

Njihova plantaža 

"Ovih dana otvaramo dva prodajna mjesta, u Krku i Vrbniku, koja će konceptualno u potpunosti pratiti priču brenda i gdje će se domaći i strani posjetitelj moći izbliza upoznati s našom pričom i proizvodima“, najavile su ove poduzetnice.

Kako kažu, ideja je još mnogo. Od plasiranja novih proizvoda na tržište do otvaranja plantaže posjetiteljima koji bi onda tu mogli uživati u mirisima i bojama prirode te, naravno, kušanju KuSshh proizvoda.


Fotoprilog


Tagovi

KuSshh Otok Krk Monika Kovač Nives Matić


Autorica

Martina Pavlović

Više [+]

Magistra agronomije sa specijalizacijom zaštite bilja.