Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Stercoratio
  • 23.09.2019. 16:30

Gnojidba najvažniji zahvat u jesen kod voćnjaka i vinograda

Nedostatak bilo kojeg hranjivog elementa može se negativno odraziti na rast i razvoj voćke. Provjerite što možete pronaći u ponudi tvrtke Stercoratio, jer uloženi trud višestruko će biti nagrađen bogatim urodom sljedeće godine.

Foto: Depositphotos/EcoPic
  • 2.929
  • 275
  • 0

Jesenska gnojidba ima za cilj da se unese neophodna količina hraniva potrebna biljkama jer se tijekom vegetacije znatna količina iskoristi za rast i razvoj lisne i drvene mase, kao i samog ploda. Sve te količine koje su potrošene treba putem gnojenja vratiti u tlo, kako bi ponovno bile pristupačne biljkama početkom sljedeće vegetacije. Nedostatak bilo kojeg hranjivog elementa može se negativno odraziti na rast i razvoj voćke. 

U ponudi tvrtke Stercoratio za jesensku gnojidbu voćnjaka i vinograda u ekološkoj proizvodnji možete pronaći peletirana gnojiva iz njihove "PETRO" linije proizvoda. Jedno od njih je PETRO 3:6:12+2MgO. Kompleksno organo-mineralno gnojivo koje sadrži optimalan omjer makroelemenata, ima postupno i produljeno oslobađanje mikro i makro elemenata (29 tjedana), djelovanje poboljšivača tla te sadrži odabrane mikroorganizme karakterizirane aktivnostima poticanja rasta biljaka.

RyZea tehnologija prenosi energiju aktivacije biljaka iz tri alge

Temelj proizvodnje ovoga gnojiva je RyZea tehnologija proizvodnje koja prenosi energiju aktivacije biljaka iz tri alge (Ascophyllum nodosum, Fucus spp. i Laminaria spp.) te osnažuje biljke, jačajući ih kroz visoke koncentracije fitostimulanata, aminokiselina i prirodnih fitohormona rasta.

fds
Nedostatak bilo kojeg hranjivog elementa može se negativno odraziti na rast i razvoj voćke (foto: Pixabay/keigroen)

Od ostalih gnojiva izdvajaju PETRO 570 ZLT, ekološko organo mineralno gnojivo s dodatkom zeolita, koji značajno utječe na poboljšanje kvalitete tla, zatim PETRO 330+B - ekološko organo-mineralno gnojivo s dodatkom bora, te RYOGUAN STALLATICO, kojeg posebno preporučuju za nadomjestak organske tvari, a uz visoki udio organske tvari sadrži i do 3% dušika.

Gnojidba u konvencionalnoj proizvodnji

U konvencionalnoj proizvodnji preporučuju primjenu organo-mineralnog gnojiva PETRO 8:5:15, koje sadrži isti uzorak kvalitete i efikasnosti, kao i sva ostala gnojiva PETRO linije.

Obavi li se gnojidba i obrada tla u voćnjacima i vinogradima redovito svake jeseni, uloženi trud višestruko će biti nagrađen bogatim urodom sljedeće godine.

Za više informacija o jesenskoj gnojidbi voćnjaka i vinograda, obratite se tvrtki Stercoratio na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Stercoratio Jesenska gnojidba Voćnjak Vinograd Ekološka proizvodnja PETRO linija Peletirana gnojiva


Partner

Stercoratio d.o.o.

Ulica Antuna Cvetkovića 14, 10410 Velika Gorica, Hrvatska
e-mail: info@stercoratio.hr web: http://stercoratio.hr/