Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Europski parlament
  • 28.11.2017. 13:30

EU za moderna i jedinstvena pravila u eko proizvodnji

Cilj je osigurati pošteno tržišno natjecanje poljoprivrednika i operatera, spriječiti prijevare i nepoštene prakse te poboljšati povjerenje potrošača u ekološke proizvode.

Foto: Pixabay/congerdesign
  • 350
  • 23
  • 0

20. studenog 2017. zemlje članice zastupljene u Posebnom odboru za poljoprivredu (SCA) potvrdile su sporazum o reviziji postojećih propisa o ekološkoj proizvodnji i označavanju ekoloških proizvoda za koje je 28. lipnja postignut privremeni sporazum s Europskim parlamentom.

Nova pravila postavila su više modernih i jedinstvenih pravila širom EU s ciljem poticanja održivog razvoja ekološke proizvodnje u EU. Također, imaju za cilj osigurati pošteno tržišno natjecanje poljoprivrednika i operatera, spriječiti prijevare i nepoštene prakse te poboljšati povjerenje potrošača u ekološke proizvode.

Sljedeći koraci

Nakon odobrenja, glasnogovornik SCA će poslati pismo predsjedniku Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta.

Ako Parlament na plenarnoj sjednici usvoji kompromisni tekst koji je odobrio SCA, Vijeće će usvojiti isti tekst u prvom čitanju bez izmjena i dopuna.

Novi propis vrijedit će od 1. siječnja 2021. godine.

Foto: Pixabay/congerdesign


Izvori

AgPress


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Predsjednik Zoran Milanović i ministrica poljoprivrede Marija Vučković na ovogodišnjem su Noćnjaku obišli izlagače i kušali njihove proizvode. Pogledajte više u našoj galeriji: https://www.agroklub.com/agrogalerija/nocnjak-2024-sadnja-masli... Više [+]