Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pro-eco
  • 10.06.2019. 12:00

Ekološko i učinkovito rješenje za američkog cvrčka

Za širenje zlatne žutice vinove loze u vinogradima odgovoran je prirodni vektor, američki cvrčak, koji je prenosi hranjenjem sa zaraženih na zdrave trsove.

Foto: Pro-eco
  • 1.925
  • 347
  • 0

Zlatna žutica vinove loze najopasnija je bolest vinove loze u Europi. U vinogradima u kojima se pojavila zlatna žutica poprima razmjere epidemije te su velike  štete u gubitku grožđa. Bolest ujedno rezultira i trajnom gubitku zaraženih trsova. Za širenje zlatne žutice vinove loze u vinogradima odgovoran je prirodni vektor, američki cvrčak, koji je prenosi hranjenjem sa zaraženih na zdrave trsove.

Preventivne mjere sprečavanja zaraze sastoje se u suzbijanju vektora. Obavezno je suzbijanje vektora - američkog cvrčka insekticidima u najmanje dva tretiranja: nakon cvatnje u prvoj polovici lipnja do trećeg razvojnog stadija ličinke te početkom srpnja tj. dva do tri tjedna nakon prvog tretiranja. Treće tretiranje obavlja se krajem srpnja ili početkom kolovoza, ako se tijekom srpnja ulovi tjedno četiri ili više odraslih oblika po jednoj žutoj ploči.

Piretro Natura brzo i učinkovito suzbija štetnike

Piretro Natura je visoko učinkovit novi insekticid u ponudi tvrtke Pro-eco koji savršeno suzbija američkog cvrčka. Namijenjen je suzbijanju štetnika u voćarstvu, vinogradarstvu i povrćarstvu. 

Piretro Natura je biološki insekticid širokog spektra djelovanja na bazi prirodnog priretrina (4%) u tekućem stanju. Kontaktnog je djelovanja, u početku izaziva paralizu, a zatim smrt štetnika. Karakterizira ga brza učinkovitost u kontroli brojnih štetnika na različitim poljoprivrednim kulturama, kako na otvorenom, tako i u zaštićenim prostorima, u svim godišnjim dobima. Zbog kratkog djelovanja idealan je za uporabu u blizini korisnih kukaca.

fr
Piretro Natura u pakiranju od 500 ml i 30 ml

Kako obaviti tretiranje?

Tretiranje se obavlja kod prve pojave štetnika u ranim jutarnjim ili kasnim večernjim satima. Osim u klasičnom pakiranju od 1 litre, u ponudi se nalazi i manja pakiranja od 500 ml, 100 ml i 30 ml. 

Za sve informacije vezane za proizvod i njegovu primjenu obratite se stručnom timu Pro-eca na jedan od niže navedenih kontakata.


Tagovi

Pro-eco Ekološka proizvodnja Američki cvrčak Zlatna žutica vinove loze


Partner

Pro-eco d.o.o.

Varaždinska 40c, 42220 Novi Marof, Hrvatska
tel: 042/408-560, e-mail: proeco@proeco.hr web: https://www.proeco.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]