Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Bioinput
  • 19.02.2018. 15:00

Ekološka Grena gnojiva - gnojiva bez konkurencije!

Zdrave biljke potječu iz zdravog tla, stoga obratite pozornost čime gnojite vaše usjeve.

  • 1.510
  • 59
  • 0

S punim pravom i rezultatima iza sebe, tvrtka Bioinput tvrdi da Grena organska i organo-mineralna gnojiva uistinu nemaju konkurencije na hrvatskom tržištu. Gnojiva jedina imaju Fibl certifikat i performanse s kojima se ne mogu pohvaliti ni jedna druga na tržištu, ističu. Poznati godinama na inozemnom tržištu, u kratkom su roku prepoznata od strane profesionalnih ekoloških proizvođača u Hrvatskoj te vjeruju da vrijeme Grena organskih i organo-mineralnih gnojiva tek dolazi.

Kvalitetne sirovine

Kada se uspoređuju druga gnojiva na tržištu, sirovine koje ulaze u Grena gnojiva jedne su od najskupljih i proteinski najkvalitetnijih. Sirovina koja ulazi je isključivo dlaka, kosti i koža peradi, zečeva i riba. Ne sadrže industrijsku obrađenu kožu sa teškim metalima kao neka gnojiva konkurentskih firmi.

Drugačiji način proizvodnje

Sirovine koje ulaze u Grena organsku supstancu u procesu termalne hidrolize kuhaju se na vodenoj pari maksimalno na 90°C te 20 minuta na 133°C. Taj je podatak vrlo važan zato što ne dolazi do direktnog utjecaja otvorenog plamena (koji može doseći i 900°C) te spojevi u sirovinama ostaju netaknuti i organska masa "živa". Problem kod gnojiva dobivenih kuhanjem na otvorenom plamenu je taj što sirovine u tim gnojivima postaju karbonizirane, spojevi se raskidaju te su hranjiva podložna ispiranju i nisu dostupna biljkama kroz duži period. Način proizvodnje Grena gnojiva zahtjeva veliku količinu energije i ona spadaju među najkvalitetnije na tržištu, a rezultat dostupnosti i iskorištavanja hraniva je vrlo mjerljiv. 

Sva se gnojiva sastoje od dvije komponente:

  1. Grena Matrix-a 
  2. Mineralnih komponenti

Tvrtki Bioinput možete poslati analizu zemlje i rado će vam pomoći oko izračuna količine gnojiva!

Grena Matrix jedinstven je i van konkurencije zato što sadrži amonikiseline i peptide, mikroelemente, huminske, fulvo i karboksilne kiseline. Prisustvo huminskih i fulvo kiselina doprinosi ujednačenoj mineralizaciji te pospješuje vodozračni sistem tla. Pored sadržaja organskog dušika i mikroelemenata, Grena proizvode također karakterizira sadržaj makroelemenata organskog porijekla, kao što su: fosfor, kao i kalij, kalcij, magnezij, sumpor. Ne postoji ni jedno gnojivo na tržištu sa tako kompleksnim i sveobuhvatnim sastavom kao Grena gnojiva, kažu iz Bioinputa.

Sporo oslobađanje - dugotrajna efikasnost

Svi proteini su sastavljeni od aminokiselina, koje su najbolji izvor organskog dušika. Slobodne aminokiseline omogućavaju trenutno oslobađanje organskog dušika, a peptidi i denaturirani proteini osiguravaju dugoročno, sporo oslobađanje (2-6 mjeseci).

Gnojidbu je najisplativije planirati prema analizi tla, jer tako jedino možemo znati koliko čega moramo dodati u tlo. U paleti se nalaze gnojiva koja, osim NPK formulacije, u sebi sadrže mikroelemente (B, Ca, Co, Fe, Mg, Mn, Mo, Cu, Zn), sadrže 18-56% aminokiselina i proteina, peptida, huminskih i fulvo kiselina, kao i karboksilnih kiselina.

adf
Bioinput Grena gnojiva

Grena Biobase 3.8.8. sa povećanim sadržajem fosfora i kalija. Bitno je gnojivo staviti barem mjesec dana prije kretanja vegetacije kako bi se dio fosfora i kalija oslobodio i bio dostupan biljkama kada krene vegetacija. Organska se gnojiva ne otapaju nego razgrađuju i za to je potrebno vrijeme. Gnojivo koristimo u višegodišnjim nasadima, povrtlarskim i ratarskim kulturama.

Grena life 4.6.10 S + 2 MgO odličan je izbor za višegodišnje kulture koje zahtijevaju više kalija u svojoj ishrani.

Grena gran semina 4.10.0 + Zn gnojivo je koje sadrži i cink kao element koji je vrlo važan u ishrani ratarskih kultura. 

Grena Biotech 3.10.5 S + 2 MgO za zemljišta koja na analizama pokazuju nedostatak fosfora ili za kulture koje imaju izraženu potrebu za fosforom. 

Grena biosprint Ca 9.1.1. gnojiva sa većim sadržajem dušika. Utjecaj dušika u tom gnojivu je vrlo vidljiv te djeluje kao neka gnojiva koja imaju 16% dušika. Dušik se ne ispire jer je vezan za organsku masu tla.

Za sve dodatne informacije obratite se tvrtki Bioinput na jedan od niže navedenih kontakata. Možete im poslati analizu zemlje i rado će vam pomoći oko izračuna količine gnojiva!

Foto: dolgachov/bigstockphoto.com


Tagovi

Bioinput Gnojivo Ekološka proizvodnja Grena Analiza zemlje Kalij Fosfor


Partner

Andermatt BIOinput d.o.o.

Ruđera Boškovića 1/1, 42000 Varaždin, Hrvatska
tel: 042 741 348, e-mail: bioinput@andermatt.hr web: http://www.bioinput.hr/

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]