Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Eko vino
  • 24.01.2014. 18:20

Eko proizvodnja u Slavoniji neisplativa?

Neizvjesnost rezultata ekološke proizvodnje vina uzrokom je vrlo malog broja ekoloških proizvođača u Slavoniji

  • 1.798
  • 121
  • 0

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić nazočio je eko-zdravici uoči Vincekova na Zelenom četvrtku osječke Tržnice. Tom prigodom gradonačelnik je najavio nova pravila poslovanja uz koja će zakupci na tržnici mnogo lakše opstati u vrijeme krize. Uskoro će biti objavljen i pozivni natječaj za robe i usluge kojih do sada nema na tržnici. Tako će slobodne kioske i rolo-štandove po povoljnim uvjetima dobiti krojači, urari ili postolari. Prvih 6 mjeseci najam prostora bi bio besplatan. Inače, ovom prigodom predstavljeno je i eko-vino koje je u postupku dobivanja eko-certifikata.

Na Zelenom četvrtku predstavljen je i primjer finalizacije vrlo zahtjevne eko proizvodnje u vinu, standardi su vrlo visoki, a mjere su vrlo zahtjevne, no prvi baranjski eko vinogradar uspio je uzgojiti svoje ekološko grožđe. Prinosi u eko vinogradima ipak su nešto manji, 120-150 tona na 16 hektara, mjera je jednog eko proizvođača u Baranji. Malo je onih koj se stvarno bave ekološkom proizvodnjom jer nije isplativa, no takvi proizvodi na zapadu su traženi. Jedan od problema je i brandiranje, a eko vinari sada se jedino mogu nadati otvorenim vratima Europske unije, kažu iz Vinarije Kalazić.


Tagovi

Ekološka proizvodnja Vinarija Kalazić Osječka tržnica Ivan Vrkić Pozivni natječaj Robe i usluge Pravila poslovanja Eko grožđe


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: [email protected] web: http://www.osjecka.com